Obtožena vpletenost v smrt svojih otrok zanika. Foto: MMC RTV SLO
Obtožena vpletenost v smrt svojih otrok zanika. Foto: MMC RTV SLO
Sežana
Sežana in celotno državo je novica o smrti otrok konec marca dodobra pretresla. Foto: MMC RTV SLO

Na okrožnem sodišču v Kopru se nadaljuje tožba zoper Kristino Mislej, obtoženo umora svojih dveh otrok. Sodišče je zaslišalo očeta otrok in nekdanjega moža Kristine Mislej Andreja Gorupa ter starše Mislejeve Dunjo in Iztoka Mislej.

Gorup je zanikal, da bi bil do otrok kdaj nasilen, da bi z njima grdo ravnal ali ju "verbalno maltretiral". Prav tako ni nikoli slišal ali videl, da bi bila do otrok fizično nasilna njegova nekdanja žena. Kot je dejal, je Mislejeva občasno iz evforije prehajala v depresijo, ni pa bila agresivna. Opozoril je na težave obtožene z alkoholizmom, ki so se po njegovem začele leta 2005. Kot je dejal, je Mislejeva uživala žgane pijače v kombinaciji z nekaterimi tabletami. Z nekdanjo ženo se je poskušal o tem pogovoriti, vendar rešitve ni bilo, je še dejal.

Obenem je zanikal, da bi bil seznanjen z obiski obtožene pri psihiatru v njeni mladosti. O tem je prvič zvedel septembra 2007 v Ljubljani, ko je sodeloval pri ženini terapiji zdravljenja od alkoholizma, je dejal. Zdravila je Mislejevi po njegovih besedah predpisoval psihiater Gorazd Mravlje. Odgovornost za tragedijo nosita po njegovem tudi starša obtožene, ki da sta zato, da bi zaščitila ugled družine, odgovorna za njeno slabo zdravljenje.

Kot je še pojasnil Gorup, ki je v stanovanju Mislejevih živel še dobro leto po tem, ko se je Kristina Mislej z otrokoma preselila k staršem, stanovanja ni hotel zapustiti, ker "je bil to edini način, da zaščiti otroka". Po njegovem obtožena namreč ni bila sposobna za vzgojo otrok.

"Moja Kristina je nedolžna"
"Moja Kristina je nedolžna," pa je v pričanju poudaril oče obtožene Iztok Mislej. Na vprašanje, kdo bi lahko zakrivil umor, pa je dejal, da ima o tem svoje mnenje, ki ga je na ustreznem mestu že povedal.

Zanikal je, da bi hčerine težave prikrival pred okolico. Zanikal je tudi, da bi s hčerinim terapevtom Mravljetom prijateljeval ali da bi hčeri sam predpisoval zdravila. "Razen tistih, ki jih je naročil terapevt, ko ta ni bil dosegljiv." Kot je še povedal, sam ni opazil, da bi Mislejeva po tem, ko se je vrnila domov, še uživala alkohol, kar je sicer sumil Gorup. Ko se je z otrokoma januarja letos vrnila v stanovanje, je bila videti srečna in zadovoljna, poiskala si je službo in se želela osamosvojiti, je še dejal.