Odvetnico Varjo Holec in nekdanjega predsednika uprave Termoelektrarne Šoštanj Uroša Rotnika naj bi ovadili Durs in kriminalisti. Foto: Reuters
Odvetnico Varjo Holec in nekdanjega predsednika uprave Termoelektrarne Šoštanj Uroša Rotnika naj bi ovadili Durs in kriminalisti. Foto: Reuters

Ob tem dodaja, da do danes ni seznanjena s kazensko ovadbo zoper njo v tem primeru. "Ostro zavračam kakršenkoli posreden ali neposreden očitek, da sem sodelovala pri kraji dokumenta. Omenjenega dokumenta nisem ukradla, saj je to protizakonito dejanje, katerega pravna posledica je lahko kazenski pregon," je odvetnica zapisala v sporočilu za javnost.

Kot je poudarila, je Rotnika zastopala samo za eno dejanje v enem davčnem postopku leta 2013, v okviru katere koli kriminalistične preiskave oziroma ovadbe pa ga ni nikoli zastopala.

Na dokumentu je Rotnik prijavil 3,3 milijona evrov gotovine
Kot so mediji poročali v petek, naj bi celjski kriminalisti ovadili Uroša Rotnika in Varjo Holec zaradi tatvine dokumentov. Ukradla naj bi dokument, na katerem je Rotnik prijavil 3,3 milijona evrov gotovine.

Rotnik naj bi maja lani izpolnil obrazec na Dursu, iz katerega izhaja, da ima 3,3 milijona evrov gotovine v sefu NLB-ja, čez mesec dni pa naj bi kriminalistom potrdil, da je izpolnil obrazec, ne pa tudi povedal, kje ima gotovino.

Novembra lani so Rotnika nato povabili na Durs, kjer so mu sporočili, da ga bodo obdavčili za premoženje nepojasnjenega izvora. Med zaslišanjem je inšpektor zapustil pisarno, takrat pa naj bi izmaknila omenjeni dokument, zato naj bi ju najprej ovadil Durs, nato pa še kriminalisti.