Uroš Rotnik naj bi si prislužil že dve ovadbi - od kriminalistov in Fursa. Foto: BoBo
Uroš Rotnik naj bi si prislužil že dve ovadbi - od kriminalistov in Fursa. Foto: BoBo


Po poročanju Pop TV-ja naj bi ukradel dokument, na katerem je prijavil 3,3 milijona evrov gotovine.
Rotnik je po poročanju televizije maja lani na finančni upravi (Furs) izpolnil obrazec, iz katerega izhaja, da ima 3,3 milijona evrov gotovine v sefu NLB-ja, čez mesec dni pa naj bi kriminalistom potrdil, da je izpolnil obrazec, ne pa tudi povedal, kje ima gotovino.

Rotnika so nato novembra lani povabili na Furs, kjer so mu sporočili, da ga bodo obdavčili za premoženje nepojasnjenega izvora. Med zaslišanjem je inšpektor zapustil pisarno, Rotnik oz. njegova odvetnica Varja Holec pa naj bi medtem ukradla omenjeni obrazec. Rotnika in odvetnico je sprva ovadil Durs, zdaj pa naj bi ga ovadili še kriminalisti.
Spletni portal finance.si pa medtem poroča, da je Rotnik vse navedeno zanikal. "To ne drži. Nikoli nisem Dursu prijavil 3,3 milijona evrov premoženja v sefu NLB-ja in nikoli tudi nisem imel 3,3 milijonoa evrov v sefu," je dejal za portal.

Obiska Fursa se sicer spominja zelo dobro, tudi tega, da je inšpektor zapustil pisarno, ker naj ne bi imel pri sebi Rotnikove prijave premoženja. Vrnil naj bi se čez minuto, ko se je zaslišanje nadaljevalo. A takrat ni vzel nobenega dokumenta, je še dodal.