V požaru v Vulkaniji je bil poškodovan gasilec. Foto: BoBo
V požaru v Vulkaniji je bil poškodovan gasilec. Foto: BoBo
Za požar v Vulkaniji neuradno krivo varjenje

Med gašenjem požara v doživljajskem parku Vulkanija se je poškodoval gasilec, ki je dobil opeklino na obrazu. Park je skoraj v celoti uničen, škoda pa naj bi presegla dva milijona evrov. Soboški kriminalisti pa opravljajo ogled kraja požara.

Po neuradnih podatkih naj bi ogenj izbruhnil na strehi objekta oziroma prizidka Vulkanije, saj so septembra dobili sklep o odobritvi dodatnih 1,3 milijona evrov evropskih sredstev, s katerimi naj bi zgradili tretji del parka.

Novi del obsega še eno dvorano, veliko 170 kvadratnih metrov, kamor bi preselili posodobljen tridimenzionalni kino, kapsulo, s katero bi se obiskovalci virtualno pripeljali iz središča na površje zemlje, hologram krtka Olija, ki je maskota Vulkanije, novi film, bolj zanimiv in dinamičen pa naj bi bil tudi žareči del ognjenika.

Županja občine Grad Cvetka Ficko je povedala, da je vstop v park zaradi varnosti še vedno prepovedan, tako da si ga niso mogli ogledati niti cenilci zavarovalnice, saj je zavarovan. Odločeni pa so, da park znova postavijo in z njim nadaljujejo uspešno zgodbo, kdaj bo to mogoče, pa je prezgodaj napovedovati.

Za požar v Vulkaniji neuradno krivo varjenje