V primeru požara na Osankarici policisti še zbirajo obvestila in izvajajo druga procesna opravila. Foto: BoBo
V primeru požara na Osankarici policisti še zbirajo obvestila in izvajajo druga procesna opravila. Foto: BoBo

Po četrtkovem večernem požaru na Domu na Osankarici prve ugotovitve policistov kažejo, da vzrok zanj ni bila tuja krivda. "Do požara je prišlo v prvi etaži objekta, najverjetneje zaradi neustreznega in dotrajanega dimnika," so sporočili s Policijske uprave Maribor, kjer preiskavo in zbiranje obvestil medtem še nadaljujejo.

"Na podlagi ugotovitev bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Mariboru," so še dodali na mariborski policijski upravi.

Sorodna novica Dom na Osankarici pogorel, muzej Pohorskega bataljona gasilcem uspelo ohraniti

V požaru je dom v celoti zgorel, gasilcem je uspelo obvarovati le del stavbe, v kateri je shranjena muzejska zbirka Pohorskega bataljona. Po požaru se je del objekta porušil, je pa gasilcem uspelo preprečiti, da bi zagorel tudi bližnji gozd. Poškodovan ni bil nihče, nastala pa je večja premoženjska škoda.

Župan občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar je dogodek označil za katastrofo, še posebej za najemnika, ki si je zelo prizadeval za oživitev koče. Prav tako je to zelo slaba novica za turistični razvoj Bistriškega Pohorja, saj je bil dom eno osrednjih prizorišč dogajanja, je dejal v petek.

Dom na Osankarici sicer velja za priljubljeno točko za pohodnike in kolesarje, vsako leto v začetku januarja se tam zbere velika množica ljudi, ki se odpravi na bližnje spominsko znamenje padlim borcem Pohorskega bataljona na Treh žebljih.