Izolska bolnišnica je bila pred tednom dni prizorišče tragičnega dogodka, danes pa so zaposlene prestrašile nove grožnje. Foto: BoBo
Izolska bolnišnica je bila pred tednom dni prizorišče tragičnega dogodka, danes pa so zaposlene prestrašile nove grožnje. Foto: BoBo

V torek dopoldne je 73-letni pacient prišel na pregled v specialistično okulistično ambulanto. Ker ni bil zadovoljen, da so pregled opravile medicinske sestre, je želel takoj k zdravnici. Pojasnili so mu, da gre le za preliminarni pregled in da bo šel k zdravnici pozneje, vendar se ni pomiril. Dejal je, da ob taki obravnavi ni nič čudnega, da na zdravnike streljajo, in zagrozil, da bo šel tudi on domov po pištolo.

To ni bila njegova prva grožnja, saj je pred časom enkrat že grozil, zato so presodili, da je lahko nevaren, in so poklicali policijo.

Policija je takoj prišla na kraj dogodka in možakarja vklenila. Izkazalo se je, da je šlo na srečo le za besedne grožnje in da pri sebi ni imel nobenih nevarnih predmetov ali orožja. 73-letnika so odpeljali s seboj in mu izdali tudi plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda.

Okrepili bodo varnost
V izolski bolnišnici opozarjajo paciente, naj se vzdržijo tovrstnih, pa čeprav le verbalnih dejanj, saj je osebje zaradi zadnje tragedije pod hudim pritiskom.

Dodajajo, da nameravajo v prihodnje poleg kamer namestiti tudi snemalnike zvoka in okrepiti varnostno osebje.

Krvavi strelski pohod
Spomnimo, prejšnji ponedeljek je v Splošni bolnišnici Izola moški streljal in pri tem ubil enega policista in zdravnika, še enega policista pa hudo ranil. Moški je umrl pri poskusu bega v svojem avtomobilu.

Motiv 70-letnega napadalca, ki je bil pacient ubitega zdravnika, naj bi bilo predolgo čakanje na zdravljenje.