Nesreča se je zgodila ob 7.06 na lokalni cesti Martinja vas–Dolenje Jesenice. Vozilo je po trčenju odbilo proti strugi potoka Jeseniščica, kjer je obviselo naslonjeno na železniški most.

"Po prvih ugotovitvah je 30-letna voznica osebnega avtomobila peljala po lokalni cesti od Mokronoga proti Gorenjim Jesenicam. Na prehod ceste čez železniško progo, ki je zavarovan z Andrejevim križem, je zapeljala ravno v trenutku, ko je iz Sevnice pripeljal potniški vlak. Prišlo je do trka, pri čemer je avtomobil odbilo v bližnji potok, tako da so morali reševalcem in policistom pri delu pomagati tudi gasilci," so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Sevnica, Trebnje in Mokronog so zavarovali kraj nesreče, iz vozila rešili poškodovano voznico, pomagali potnikom pri sestopu iz vlaka, preventivno namestili pivnike na gladino potoka, izvlekli vozilo iz struge in odklopili akumulator.

Reševalci so oskrbeli poškodovano voznico in jo odpeljali v novomeško bolnišnico, kraj dogodka so si ogledali tudi policisti in preiskovalec železniških nesreč.

Kakšne poškodbe ima voznica, ki je bila v avtu sama, policiji še niso sporočili. Strojevodja, sprevodnika in potniki na vlaku se ob trku niso poškodovali.