Pogrešani je visok okoli 180 centimetrov in je bil nazadnje oblečen v svetlomodre hlače in sivo majico. Foto: PU Ljubljana
Pogrešani je visok okoli 180 centimetrov in je bil nazadnje oblečen v svetlomodre hlače in sivo majico. Foto: PU Ljubljana

V preteklih dneh so s pomočjo prostovoljnih gasilskih društev, jamarjev in enote vodnikov reševalnih psov izvedli obsežno iskalno akcijo, v kateri so pregledali območje na obeh straneh avtoceste ob železniški progi, makadamske poti v bližini Globokega brezna vse do glavne ceste v smeri Logatec-Laze, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Med iskanjem so našli črni pas in levi sandal, za katera je potrjeno, da pripadata izginulemu vozniku. Vodniki reševalnih psov so sled iskanega 50-letnega Stanka Brajerja iz Trebelnega zaznali v smeri železniške postaje Planina oziroma naselja Laze, tam pa se je sled izgubila. Območje so pregledali tudi s helikopterjem.

Po besedah policistov iskanje nadaljujejo danes, predvsem z izvajanjem klasičnih operativnih in drugih ukrepov na razširjenem območju vse do Postojne. K sodelovanju so povabili tudi gozdne delavce, lovce in vse druge, ki se kakor koli zadržujejo na omenjenih območjih in bi lahko pogrešanega opazili, ali pa prišli do podatkov, ki bi pomagali pri njegovi izsleditvi.

Policija prosi vse, ki bi kar koli vedeli o pogrešanem, naj podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali pa na interventno številko 113 oziroma anonimni telefon 080 12 00.