Ponoči so oropali tudi trgovino v Portorožu in odnesli vsa oblačila. Foto: Eugenija Carl
Ponoči so oropali tudi trgovino v Portorožu in odnesli vsa oblačila. Foto: Eugenija Carl
Peti rop pošte

Roparja, ki sta dopoldne oropala pošto, je policija že prijela, rop pa je bil že peti v kratkem časovnem obdobju, saj so pošto samo lani oropali štirikrat, od tega trikrat v obdobju, krajšem od treh mesece. Pošta Slovenije je poslovalnico po tretjem ropu nameravala zapreti, a si je premislila po nasprotovanju prebivalcev.

Čeprav podrobnosti ropa še niso znane, po informacija s Pošte Slovenija roparja gotovine nista odnesla, prav tako pa nista poškodovala uslužbenke pošte, ki je bila sicer priča že več ropov semedelske poštne poslovalnice. Po podatkih policije pa sta odnesla manjšo količino denarja.

Osumljenca večkrat oropala isto pošto?
Osumljenca sta 22-letna državljana Srbije iz Zemuna, ki so ju prijeli na območju železniške postaje v Ljubljani, pa so sporočili iz policije, kjer dodajajo, da gre "nesporno za prava storilca", ki sta bila verjetno udeležena tudi v katerem od preteklih neraziskanih ropov semedelske pošte.

Roparja med dejanjem nista bila maskirana, od uslužbenke pa sta z grožnjo s pištolo izsilila manjšo količino denarja in zbežala. Na podlagi osebnega opisa so ju uro po ropu prijeli v Ljubljani. Eden izmed osumljencev je pred prijetjem odvrgel manjši nož, zato policija sklepa, da je bil med ropom en storilec oborožen s pištolo, drugi pa z nožem.

Pošta zaradi nasprotovanja poslovalnice ni zaprla
S Pošte Slovenija so sporočili, da so ukrepali po vsakem ropu in namestili videonadzor, fizično pregrado za zavarovanje uslužbencev, dimne pasti, dodatna zavarovanja, "kar pa očitno ni odvrnilo storilcev od ropa".

Že po tretjem ropu so razmišljali po zaprtju pošte v Semedeli, a so si zaradi nasprotovanja lokalne skupnosti premislili. A "glede na vnovični rop bomo kljub nasprotovanju lokalnega prebivalstva znova preučili možnost preselitve pošte na primernejšo lokacijo," dodajajo v Pošti Slovenija.

Varnost na poštah poostrena
Na Pošti sicer trdijo, da so varnost poostrili na vseh poštah, saj so namestili videonadzor v 150 poslovalnicah, z njim pa nameravajo opremiti vse pošte. Dimne pasti so nameščene v 270 poslovalnicah, zatrjujejo pa tudi, da je za varnost poskrbljeno tudi z drugimi ukrepi, ki pa jih zaradi varnosti ne želijo razkriti.

Peti rop v dobrem letu dni
Poslovalnico v Semedeli so pred tem oropali že štirikrat, nazadnje novembra lani. Policisti storilcev lanskega junijskega in septembrskega ropa še niso odkrili, čeprav, kot je dejal vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič, "okoliščine nakazujejo, da obstaja velika verjetnost, da sta bila roparja udeležena tudi v katerem drugem ropu".

Ponoči pa so neznanci vlomili tudi v trgovino z oblačili v Portorožu, iz katere so odnesli vsa oblačila.

Peti rop pošte