Policisti so odkrili nezakoniti prevoz tujcev. Foto: BoBo
Policisti so odkrili nezakoniti prevoz tujcev. Foto: BoBo

Policisti policijske postaje Ljutomer so danes v občini Razkrižje zaustavili kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak, ki ga je vozil 33-letni hrvaški državljan.

Pri kontroli vozila in potnikov so policisti ugotovili, da je voznik v kombiju nezakonito prevažal 30 tujcev, so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Tujci so državljani Irana, Pakistana, Afganistana, Kube, Turčije in Alžirije, med njimi so tudi ženske, otroci in dojenček.

Tujci nimajo nobenih dokumentov. Nudili so jim potrebno zdravniško pomoč, med drugim so nosečo tujko odpeljali v bolnišnico, od koder so jo že odpustili.

Po prvih razgovorih so vsi tujci zaprosili za azil. Policisti opravljajo nadaljnje postopke. Zoper 33-letnega voznika kombija so odredili pridržanje in ga bodo s kazensko ovadbo privedli na okrožno državno tožilstvo.

Romun prevažal 13 tujcev
To je že drugi primer nezakonitega prevoza tujcev v tem tednu. Že v nedeljo so na relaciji Šprinc-Kopriva zaustavili vozilo italijanskih registrskih oznak, ki ga je vozil romunski državljan. Prevažal je 12 državljanov Afganistana in državljana Indije.

Po končanih postopkih so tujce predali hrvaškim varnostnim organom, 40-letnega državljana Romunije pa so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.