Rop se je zgodil na bencinskem servisu v Radečah. Foto: Google Maps
Rop se je zgodil na bencinskem servisu v Radečah. Foto: Google Maps

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, se je 31-letnica v četrtek pozno popoldne z osebnim vozilom pripeljala na bencinski servis v Radečah. Medtem ko je vstopila v prostore servisa, se je za volan njenega vozila, v katerem sta zadaj sedela dva otroka, usedel moški in začel brskati po oškodovankini torbici. Vozničina 9-letna hčerka je pobegnila iz vozila in stekla v prostore servisa. Njen 2-letni brat pa je ostal v vozilu.

Ko je pritekla do vozila in se postavila predenj, da bi roparju preprečila vožnjo, je ta spravil vozilo v pogon in se z otrokom, ki je bil pripet v otroškem sedežu, odpeljal proti Zidanemu Mostu. S sprednjim delom vozila je trčil v lastnico, nato pa jo je nekaj časa, ko se je oklepala vozila, še vlekel za seboj.

Moški ukradel avto, v katerem je bil dvoletnik

Roparju so sledili domačini, ki so ga ustavili in v Rimskih Toplicah pridržali do prihoda policije. Med vožnjo je povzročil še prometno nesrečo, v kateri k sreči ni bil nihče poškodovan.

Policisti bodo 53-letnega moškega, ki je doma z območja Zidanega Mosta, kazensko ovadili zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj, in sicer roparske tatvine, povzročitve lažje telesne poškodbe in odvzema mladoletne osebe, so še sporočili s celjske policijske uprave. Moški je v preteklosti sicer že bil obravnavan za kazniva dejanja in prekrške.