Škoberne je ves čas sojenja vztrajal, da je nedolžen. Foto: MMC RTV SLO
Škoberne je ves čas sojenja vztrajal, da je nedolžen. Foto: MMC RTV SLO

Škoberne je prvi sodnik v zgodovini Slovenije, ki je pravnomočno obsojen. Prisodili so mu pet let in pol zapora, nato pa še pol leta zaradi krive izpovedbe. Sodišče je zaprosil za odlog kazni, a so mu prošnjo že 2. januarja zavrnili. Po treh tednih pa se je po poročanju Večera zglasil v zaporih na Dobu.

Policisti izvedli predajo podkupnine
Sodišče ga je obsodilo, ker je kot sodnik v zameno za podkupnino odpravil pripor in mednarodno tiralico za Esada Čehajića, osumljenca kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in goljufij. Škoberne, Esad Ramić in Marjan Salobir naj bi od Čehajića prejeli 9.000 evrov, nato pa zahtevali še 50.000 evrov.

Čehajić se je temu uprl in vse tri prijavil, policisti pa so nato izvedli navidezno predajo podkupnine. Ramič in Salobir sta tik pred koncem sojenja dejanji priznala, Škoberne pa je ves čas postopka očitke zanikal.

Obsojen še zaradi krivega pričanja
Tožilstvo je nato Škobernetu še očitalo, da je na okrajnem sodišču v Mariboru kot priča krivo pričal. Tudi to je Škobene zanikal in zatrjeval, da je povedal, kar se je spomnil. Sodišče mu je zato določilo kazen še pol leta zapora.