Milko Škoberne meni, da je sodba prve stopnje polna napak in bi morala biti razveljavljena. Foto: MMC RTV SLO
Milko Škoberne meni, da je sodba prve stopnje polna napak in bi morala biti razveljavljena. Foto: MMC RTV SLO


Škoberne je danes pred sodnim senatom poudaril, da gre pri sojenju na prvi stopnji za konstrukt, "saj sodišče ni bilo sposobno sproducirati normalnega sojenja". O odpravi pripora in mednarodne tiralice za nekdanjega lastnika nočnega lokala v Celju Esada Čehajića, osumljenega kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami, ni odločil sam, ampak za to pristojni sodni senat. Tudi očitane mu lažne dokumentacije o zdravstvenem stanju nekdanje partnerice Čehajića ni nikoli videl, je dejal.

Poleg tega nobeni dokazi ali priče po njegovih besedah niso izpričali objektivnih dokazov, da je posredoval za Čehajića na bosanskem mejnem prehodu Gunja, da je bila tiralica zoper njega odpravljena.

Za Škoberneta je zato sodba pomanjkljiva, v njej pa je po njegovih besedah 18 kršitev. Med drugim se tudi datumi ne ujemajo, pravi. Zato bi jo po njegovem mnenju morali razveljaviti.

Okrožne državne tožilke Blanke Žgajner na obravnavo ni bilo, zato je sodni senat prebral, da se je državna tožilka na sodbo pritožila, ker zahteva za Škoberneta osemletno zaporno kazen. Okrožno sodišče v Ljubljani je decembra lani odločilo, da je Škoberne kriv zlorabe položaja in prejemanja podkupnine. Dosodilo mu je pet let in šest mesecev zapora in 19.622 evrov stranske denarne kazni. Vrniti mora tudi podkupnino.