Škof Peter Štumpf. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Škof Peter Štumpf. Foto: BoBo/Srdjan Živulović

Sodišče pojasnilo, da kaznivo dejanje ni bilo storjeno. Obe sodišči pa sta odločili, da mora zasebna tožilka povrniti vse stroške kazenskega postopka, tudi stroške škofa, so sporočili z murskosoboške škofije.

Škof Peter Štumpf po mnenju sodišča ni razžalil vernice

Primer je povezan z zapletom med vernico Lidijo Turk Klemenčič in soboškim župnikom Goranom Kuharjem. Škof je v župnijskem listu javnost in vernike obvestil o verničinem domnevnem zalezovanju in nadlegovanju župnika. "Glede na vse, kar se dogaja, ne moremo zaključiti drugače, kot da je ženska neprištevna in da nima stika z realnostjo," pa je dodal ob opisu dogajanja za Slovenske novice.

Kuhar je na sojenju povedal, da je vernico opozarjal, naj preneha s svojimi dejanji. Tudi on je njena ravnanja označil za nenormalna in opozoril, da se nadaljujejo, saj naj bi se želela preseliti k njemu. V župnijskem listu je zapisal, da z gospo nima nobenih odnosov, da zaradi nje ne bo nikoli zapustil duhovništva, še manj pa, da bi z njo živel, ter da so vse njene govorice laži in plod pokvarjene in bolne domišljije.

Škof Peter Štumpf je na sojenju med drugim povedal, da je zalezovanje trajalo že pet let in da so razmere postale nevzdržne, zato je moral ukrepati. Tožnica pa je med drugim dejala, da je morebitno razmerje z župnikom njuna zasebna stvar in da bosta to rešila brez vmešavanja škofa.

Škof Štumpf oproščen