Janezu Janši naj bi sodišče poziv na prestajanje kazni po neuradnih informacijah poslalo v sredo. Foto: BoBo
Janezu Janši naj bi sodišče poziv na prestajanje kazni po neuradnih informacijah poslalo v sredo. Foto: BoBo

Janša naj bi torej v sredo poslani poziv prejel kmalu, čeprav na sodišču informacije niso želeli komentirati, Radio Slovenija povzema pisanje časopisa Dnevnik. Informacija je tako za zdaj še neuradna.

Janšev zagovornik Franci Matoz ni bil zgovoren, usmeril nas je na sodišče. Na vprašanje, ali torej o tej informaciji ne ve nič, pa je odgovoril: "Rekel sem vam, da preverite na sodišču, nisem rekel, da o tem ne vem nič."

Po poročanju časnika Večer se mora Janša v zaporu na Dobu javiti 20. junija, v delovnem času uprave zapora, to je do 15. ure.

Na okrajnem sodišču pa morajo najprej počakati, da dobijo vse povratnice, preden okrožno sodišče obvestijo, da je sodba postala izvršljiva. Še vedno namreč nimajo povratnic Krkoviča in Črnkoviča.

Kakor predvideva zakon o izvrševanju kazenskih sankcij, okrožno sodišče obsojenca na prestajanje kazni pozove najpozneje v osmih dneh po prejemu izvršljive odločbe.

Janši, ki je bil v zadevi Patria pravnomočno obsojen na dve leti zapora, so sodbo višjega sodišča vročili prejšnji teden, ko se je na Okrožnem sodišču v Ljubljani udeležil naroka v pravdi proti novinarju Dela Dejanu Karbi.