Makoterjevo je okrožno sodišče v Mariboru obsodilo na 30 let zapora. Foto: RTV SLO
Makoterjevo je okrožno sodišče v Mariboru obsodilo na 30 let zapora. Foto: RTV SLO
Samolepilni listek
Kakšno bo mnenje izvedenskega inštituta o napisu na samolepilnem listku? Foto: RTV SLO
Sojenje Makoterjevi
Na sodbo okrožnega sodišča sta se pritožila tako obramba kot tožilstvo. Foto: RTV SLO

Predsednik senata višjega sodišča je pojasnil, da inštitut zaradi zapletenosti in obsežnosti primera dela še ni končal. Na sodišču ni nastopila niti tretja priča, Adil Abdulah, ki se je pisno opravičila zaradi zdravstvenih težav.

Sojenje v Mariboru se bo spet nadaljevalo 6. aprila, morda bo takrat že znano mnenje kriminalističnega inštituta. Ti so zapisali, da ga bodo pripravili čim prej.

Samolepilni listek domnevni dokaz
Nemški kriminalistični inštitut bi moral podati mnenje o močnem dokazu prvostopenjskega sodišča, o rumenih samolepilnih listkih, na katere naj bi Makoterjeva za pomoč pri umoru svojega moža Janka Makoterja Darku Šinku napisala navodila za uporabo mobilnega telefona.

Pričanje o telefonskih klicih avgusta 1999
Pred senatom višjega sodišča sta do zdaj pričala Jožek Hojs in Katarina Barač, ki sta govorila o inkriminiranih telefonskih klicih avgusta 1999. Za klice je senat pridobil tudi dodatno izvedensko mnenje družbe Mobitel, kjer pa niso dobili nobenih novih dejstev. Novembra lani bi moral v zvezi z avgustovskimi telefonskimi klici pred senat sodišča tudi Adil Abdulah, ki pa se je zaradi zdravstvenih razlogov takrat opravičil in naj bi tako pričal na današnji pritožbeni obravnavi.

Okrožno sodišče dosodilo 30 let zapora
Makoterjevo je senat okrožnega sodišča v Mariboru 13. decembra 2004 obsodil na 30 let zapora, na sodbo pa sta se pritožila tako obramba kot tožilstvo ter sin obtožene Sašo Makoter. Obramba in Sašo Makoter sta predlagala oprostilno sodbo, tožilstvo pa je predlagalo, da sodišče Makoterjevo poleg napeljevanja k umoru moža in svaka ter k bombnemu napadu na ljutomersko policijsko postajo spozna za krivo tudi napeljevanja k umoru sina Tomija.