Kordežu in sodelavcem tožilstvo očita večmilijonsko oškodovanje Merkurja. Foto: BoBo
Kordežu in sodelavcem tožilstvo očita večmilijonsko oškodovanje Merkurja. Foto: BoBo
Primer Kordež: Sojenje se nadaljuj

Čeferin je bil zaslišan zaradi pravnega mnenja, ki so ga pripravili za Merkur. Povedal je, da je bil s Kordežem v stiku le na sestanku, ki je bil s predstavniki Merkurja v odvetniški pisarni in na katerem ga je Kordež vprašal, ali naj se v pogodbo vnese določilo, da mora Merfin morebitno razliko v dobičku pri prodaji trgovskega centra Primskovo povrniti Merkurju.

Bobka pa so spraševali o pogovorih z družbo Kograd Igem, ki je želela pridobiti denar za nakup omenjenega trgovskega centra. Povedal je, da ni zaznal, da bi lahko šlo za fiktiven posel. Dogovorili so se, da bo trgovski center, če Kogradu ne bo uspelo zagotoviti finančnih virov, prešel nazaj na Merkur, je pojasnil.
Po mnenju obrambe denarnega toka ni bilo. Posel je sicer bil sklenjen in zemljiškoknjižno vpisan, a ker Kograd financiranja ni dobil, se je vzpostavilo začetno stanje.
Odvetniki bi zaslišali izvedence in zaposlene Tax Groupa
Obramba je danes predlagala, da se zaslišijo vsi družbeniki Merfina in da se imenuje finančnega izvedenca, ki bi ocenil učinek posla na Merkur in kakšno premoženje je po tem poslu na Merkurju še ostalo.

Obramba je vztrajala tudi pri zaslišanju Maje Guštin, ki je ena od avtoric omenjenega pravnega mnenja pisarne Čeferin, in vseh oseb, ki so v Tax Groupu vodile računovodstvo za Merkur in Merfin. Senat je vse predloge obrambe zavrnil.

Tožilstvo: Kaj bo dodatnega pojasnjeno?
Tožilstvo je sicer nasprotovalo postavitvi izvedenca, saj naj ne bi bilo jasno, kaj naj bi dodatni dokazi še pojasnili in predlagali zaslišanje davčne inšpektorice Damjane Slapar Burkat. Senat je zavrnil tudi predlog tožilstva. Sojenje se bo nadaljevalo 28. avgusta.

Primer Kordež: Sojenje se nadaljuj