Srečko Prijatelj za pomoč prosi pravosodnega ministra Aleša Zalarja. Foto: MMC RTV SLO
Srečko Prijatelj za pomoč prosi pravosodnega ministra Aleša Zalarja. Foto: MMC RTV SLO

Prijatelj zahteva, da minister odredi nadzorstveni postopek zoper po njegovem mnenju nezakonito vodene postopke in nestrokovno delo tožilstva, saj je prepričan, da so mu kot poslancu DZ-ja med drugim nezakonito odvzeli pravico do dela.

Obtoženi poslanec SNS-a v pismu pojasnjuje svoje videnje dogodkov in med drugim zapiše, da je bil Marjan Mikuž, ki v procesu proti njemu nastopa kot priča, ovaden že marca lani in da se proti njemu, razen da je bila vložena zahteva za preiskavo, ni naredilo ničesar. Meni, da je sporno, da je Mikuž ovadbo, ki jo ima Prijatelj za lažno, podal, potem ko je bil ovaden tudi sam.

"Sodišče je obtožnico, ki jo je policija podala zame in za g. Mikuža kot storilca kaznivega dejanja, ki se je pojavljal v tej ovadbi še kot priča, prijavitelj, tajni policijski sodelavec, nezakonito delilo. Marjan Mikuž je izvzet kot storilec kaznivega dejanja in samo zoper mene se vodi sodni postopek, kjer Mikuž nastopa kot oškodovanec," je zapisal Prijatelj.

Srečko Prijatelj je prepričan, da gre za politični pregon zoper njega in SNS, ki naj bi ga vodil LDS, in napoveduje, da bo o tem presojalo tudi mednarodno sodišče.

Prijatelj je na zatožni klopi od 23. avgusta, potem ko so ga 13. marca po predaji ovojnice z denarjem med njim in Marjanom Mikužem, priprli Šlo naj bi za denar iz domnevno spornih zemljiških poslov pri prodaji zemljišč Luki Koper, s čimer naj bi družbo oškodovali za 3,8 milijona evrov. Znano je, da Prijatelj trdi, da je šlo za denar iz dolžniškega razmerja.