Robert Stojko naj bi si z igranjem na srečo nakopal velike dolgove. Foto: MMC RTV SLO
Robert Stojko naj bi si z igranjem na srečo nakopal velike dolgove. Foto: MMC RTV SLO
Stojko ostaja v priporu

Stojkov zagovornik Igor Vinčec je pojasnil, da je višje sodišče v soboto pripor odredilo zaradi ponovitvene nevarnosti in nevarnosti vplivanja na priče. Ker se je Stojko odpovedal tožilski funkciji, Vinčec pravi, da prvega razloga za pripor ni več, ostaja le drugi razlog. Pripor sicer lahko traja, dokler sodišče ne zasliši vseh prič, na katere bi obdolženec lahko vplival, a mora po enem mesecu o priporu znova odločati. Vinčec tako predvideva, da bo pripor trajal dva, največ tri tedne, saj mora sodišče zaslišati tri priče.

Vrhovno tožilstvo prejelo Stojkovo odpoved
Stojkov odvetnik bi lahko kot pritožbo na odločitev zunajbravnavnega senata vložil zahtevek za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče, a tega ne bo storil, je dejal. Še vedno pa ni želel komentirati drugih podrobnosti iz sobotnega zaslišanja svoje stranke.

Brezigarjeva izrednega nadzora ne bo odredila
Na vrhovnem tožilstvu so potrdili, da je Stojko že posredoval izjavo o odpovedi službi državnega tožilca, od tam pa bodo izjavo posredovali ministrstvu za pravosodje. Zaradi tega primera je murskosoboško tožilstvo obiskala tudi generalna državna tožilka Barbara Brezigar.

Sporočila je, da ne bo odredila izrednega nadzora na soboškem tožilstvu, saj vodstvo na čelu z Žarkom Bejkom uživa njeno zaupanje in zaupanje vrhovnega državnega tožilstva. Čeprav je Stojkov primer škodil ugledu vseh tožilcev, Brezigarjeva podarja, da so po pogovoru ugotovili, "da vodja tožilstva nadzira delo, da je že opravil pregled vseh zadev, ki so bile pri kolegu, ki je v priporu, in da tudi sicer skrbi za pravočasno delo".

Stojko naj bi bil odvisen od iger na srečo
Po neuradnih informacijah naj bi se Stojko pred preiskovalnim sodnikom zagovarjal z molkom, bil pa naj bi tudi v slabem psihofizičnem stanju. Nekateri mediji poročajo, da naj bi po prav tako neuradnih podatkih nekdanji tožilec zaradi domnevne zasvojenosti z igrami na srečo zašel v precejšnje dolgove. Za to naj bi vedeli tudi ljudje iz murskosoboških pravosodnih krogov, ki naj bi mu tudi posojali denar. Pomurje.si poroča, da naj bi, da Stojko potrebuje denar, vedel tudi eden izmed odvetnikov obtoženih v sojenju zaradi domnevne preprodaje kopaliških vstopnic za Terme 3000, ki naj bi svoji stranki predlagal, da tožilca zvabita v past.

Dnevnik pa piše, da naj bi se eden od obtoženih dogovoril z nekdanjim tožilcem, da mu v zameno za uslugo med postopkom na sodišču prinese denar, hkrati pa ga je prijavil komisiji za preprečevanje korupcije. Zagovorniki obtoženih v zadevi pa tudi obtoženci sami so vpletenost zanikali. Naslednja obravnava v zadevi Terme 3000 je razpisana za četrtek.

Stojko ostaja v priporu