Branko Maček je nesrečo povzročil zaradi velike količine zaužitega alkohola. Foto: MMC RTV SLO
Branko Maček je nesrečo povzročil zaradi velike količine zaužitega alkohola. Foto: MMC RTV SLO

Poleg zaporne kazni je tožilec zahteval tudi prepoved izdaje vozniškega dovoljenja za obdobje petih let. Sodba bo izrečena v sredo ob 9. uri.

Branko Maček je dejal, da mu je iskreno žal za nesrečo in da dogodek obžaluje. Napovedal je, da na razglasitev sodbe najverjetneje ne bo prišel. Njegov zagovornik Damir Ivančič pa je znova dejal, da se je med sodnim postopkom zgodilo veliko napak, problematičen pa naj bi bil tudi postopek odvzema krvi po nesreči.

12-letna zaporna kazen je tudi najvišja mogoča kazen za predrzno vožnjo, z njeno višino pa se strinjata tudi pooblaščenca oškodovanih Franci Matoz in Drago Tržan. V zaključni besedi sta pooblaščenca dejala, da se Maček po nesreči ni opravičil svojcem, da se je izogibal odgovornosti in ni obžaloval svojega dejanja.

Preživela le ena sopotnica, trije mladi umrli
Maček je nesrečo povzročil med vožnjo po napačni strani avtoceste, pred tem pa naj bi spil tri steklenice penine. V trčenju so umrli trije mladi Celjani, 24-letni voznik Peter Kračun, 21-letna Tjaša Koštomaj in 22-letna Nataša Godec. Jerneja Rošker, edina preživela, je bila hudo ranjena.