Se bo Kangler odločil za odškodninsko tožbo? Foto: BoBo
Se bo Kangler odločil za odškodninsko tožbo? Foto: BoBo
Kangler o svoji oprostitvi

V omenjeni zadevi je sodišče Kanglerja sicer že obsodilo na zaporno kazen, a je vrhovno sodišče sodbo razveljavilo, zdaj pa bi se na mariborskem okrajnem sodišču že tretjič moralo začeti ponovljeno sojenje.

V ponovljenem sojenju sta se medtem izločila že dva sodnika, zdaj pa je tožilstvo umaknilo obtožnico. Tako Kanglerjev odvetnik Marko Bošnjak kot tudi Kangler sta s končnim razpletom načeloma zadovoljna, ob tem pa je odvetnik spomnil na vse posledice, ki so nastale zaradi procesa.

"Postopek je potekal zelo dolgo, v prvem sojenju je bil Kangler obsojen na sedem mesecev zapora, kar mu je povzročilo gromozansko moralno in materialno škodo. Ne nazadnje je bil ob mandat v državnem svetu in so ga osebno ter politično uničevali," je dejal Bošnjak, ki za zdaj o vložitvi odškodninske tožbe še ni želel govoriti, je pa po njegovem mnenju zdaj postalo očitno, da je bil Kangler nezakonito in nepravilno obsojen, stroške dolgega in dragega procesa pa bodo zdaj nosili davkoplačevalci.

Na mariborskem tožilstvu so pojasnili, da je bila po dodatni izločitvi dokaznega gradiva iz sodnega spisa in izločitvi sodnice zadeva dodeljena drugemu sodniku. "Ker preostali dokazi in listine ne zadostujejo za utemeljenost suma, da je obdolženi storil očitano kaznivo dejanje, je bil obtožni akt umaknjen," so še dodali na tožilstvu.

Kangler o svoji oprostitvi