Danilo Slivnik Foto: BoBo
Danilo Slivnik Foto: BoBo

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so bili okoli 14.40 obveščeni o samomoru, več pa niso želeli razkriti. Po neuradnih informacijah se je Slivnik ustrelil s pištolo, policija pa izključuje tujo krivdo.

6. 1. 2012 okoli 14.40 je bil PU Ljubljana obveščen, da je bil v stanovanjski hiši v Ljubljani najden mrtev moški. Po dozdajšnjih ugotovitvah smrt ni posledica kaznivega dejanja. Kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil in preverjanje okoliščin in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.
Sporočilo za javnost Policijske uprave Ljubljana

Mediji so razkrili, da je bil Slivnik stric Alenke Karner, partnerice Mihaela Karnerja. Par so ameriške oblasti razkrile, da je povezan s prepovedano prodajo anaboličnih steroidov, pred dvema dnevoma pa so ju aretirali avstrijski organi. S prodajo naj bi zaslužila skoraj 40 milijonov evrov, ki sta jih oprala prek nepremičninskih poslov.
V del teh poslov pa naj bi bila vpletena tudi Slivnik in njegov sin Uroš. Mediji so namreč včeraj razkrili, da je Mihael Karner enega izmed svojih podjetij le dva meseca pred aretacijo prenesel na Uroša. Karnerju naj bi pri poslih pomagala tudi ljubljanska občina, poznala pa naj bi se tudi s sinom nekdanjega ljubljanskega župana Juretom Jankovićem. Ta je to zanikal.
Kdo je bil Danilo Slivnik
Danilo Slivnik, ki je bil star 61 let, je leta 2005 postal najprej član uprave družbe Delo za tehnične zadeve, 21. januarja 2006 pa njen predsednik. Po manj kot dveh letih, 22. oktobra 2007, je zaradi različnih pogledov na vodenje družbe podal odstopno izjavo.
Bil je urednik in solastnik revije Mag ter dolgoletni novinar časopisa Delo.
Med drugim je bil dopisnik iz Moskve. Slivnik je v 90. letnih prejšnjega stoletja izdal tudi tri knjige, Sto osamosvojitvenih dni, Kučanov klan in Potnikovo poročilo. Po odhodu iz novinarstva leta 2007 se je ukvarjal z gradbeništvom. Bil je zaposlen v svojem podjetju Saninvest.