Vodja mariborskih kriminalistov je pojasnil, da so pri pregledu trupla našli določene predmete, prav tako truplo ustreza opisu pogrešanega. Foto: MMC RTV SLO
Vodja mariborskih kriminalistov je pojasnil, da so pri pregledu trupla našli določene predmete, prav tako truplo ustreza opisu pogrešanega. Foto: MMC RTV SLO
Našli truplo Domna Simoniča

pri elektrarni Zlatoličje našli truplo več kot mesec dni pogrešanega 20-letnega Domna Simoniča.

Z mariborske policijske uprave so sporočili, da so oblačila trupla, ki so ga našli v četrtek, in najdeni predmeti potrdili, da gre za pogrešanega Domna Simoniča. Vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda, je ob četrtkovi najdbi tudi povedal, da so že obvestili Simoničeve starše, odrejena pa je bila tudi obdukcija.

V javnosti krožilo več zgodb
Mladenič, ki je študiral v tujini, se je v Slovenijo vrnil 23. februarja, isti večer pa je s prijatelji odšel na koncert v študentski klub Štuk. Pred lokalom so ga tudi nazadnje opazili, na klice na njegov prenosni telefon se nato ni nihče odzival, po 1. uri pa je bila telefonska številka nedosegljiva. V povezavi z iskanjem pogrešanega se je pozneje v javnosti pojavilo več različnih zgodb in teorij zarot. Med drugim so izginotje Simoniča povezovali s primeroma lani pogrešanih Klemna Lenka in Petra Aplinca, ki so ju pozneje mrtva našli v Dravi. Na policiji so nato zatrdili, da povezave niso ugotovili, zavrnili so tudi informacije, da sta bila omenjena žrtev trgovine z organi.

Policija informacij o tem, ali je primer Simoniča vendarle povezan s katerim od omenjenih, v tej fazi še ne more ne potrditi ne ovreči. Več naj bi bilo znano po današnji obdukciji.
Pred dobrim tednom dni je sicer okoli 70 potapljačev v Mariboru čistilo strugo Drave v okviru 24. mednarodne ekološke akcije. Ob tem so tudi iskali Simoniča, a ga takrat niso našli.

Našli truplo Domna Simoniča