Kriminalisti imajo v Vegradu polne roke dela. Foto: MMC RTV SLO
Kriminalisti imajo v Vegradu polne roke dela. Foto: MMC RTV SLO
"Kriminalisti pri preiskavi Vegrada suvereni"

Policija v velenjskem podjetju trenutno preiskuje 45 sumov kaznivih dejanj s področij delovnopravne, prevzemne, stečajne in davčne zakonodaje, pa tudi zlorabo pooblastil pri opravljanju gospodarske dejavnosti. Preiskave vsak dan dobivajo nove razsežnosti, saj naj bi kriminalisti preiskovali tudi poslovanje Vegrada z družbami iz skupine Hypo, kar preiskujejo tudi avstrijske oblasti. Po besedah Gorška od avstrijskih kolegov niso dobili še nobenih zaprosil, vendar pa delovanje naših kriminalistov od teh tudi ni odvisno, temveč od tega, kar pridobijo sami.

Goršek je za TV Slovenija v prispevku Petre Bezjak povedal še, da se bo preiskava podaljšala v primerih, kjer gre za zahtevne preglede in ugotavljanje morebitnih finančnih tokov v tujini. Vegradov denar naj bi namreč med drugim potoval na račune v Liechtenstein.

Goršek: Kresalova na preiskavo nima vpliva
Zgodba obenem dobiva tudi politične dimenzije, saj vodja poslanske skupine SDS-a Jože Tanko vlado sprašuje, ali je notranja ministrica Katarina Kresal morda v konfliktu interesov oziroma ali lahko vpliva na preiskavo, saj naj bi se njenega partnerja, odvetnika Mira Senico, omenjalo v poslih med Vegradom in Hypom. A Goršek odgovarja, da ministrica sama nobene preiskave niti ne vodi niti ne usmerja, tako pa bo tudi v prihodnje. Kriminalisti so pri svojem delu suvereni, nanje ni pritiskov, še dodaja Goršek.

"Kriminalisti pri preiskavi Vegrada suvereni"