Vozniki so se gneči zaradi prometne nesreče izogibali z vožnjo v napačno smer. Foto: Dars
Vozniki so se gneči zaradi prometne nesreče izogibali z vožnjo v napačno smer. Foto: Dars

V ponedeljek se je nekaj po 16. uri zgodila prometna nesreča med predorom Šentvid in priključkom Ljubljana Brod v smeri Kranja. Dars je zaradi močno oviranega prometa občasno zapiral predorsko cev Šentvida proti Kranju.

Upravitelji slovenskih avtocest so v torek prek družbenega omrežja Twitter pohvalili večino voznikov, ki so se znašli v gneči pred šentviškim predorom, saj so se razvrstili ob robove avtocestnih pasov in omogočili dostop reševalcem, policistom in gasilcem na kraj nesreče.

Hkrati pa so objavili tudi posnetek nadzorne kamere, kako so nekateri vozniki, da bi se izognili gneči, zapeljali v napačno smer po dovozu priključka na avtocesto iz smeri Kosez oz. Podutika in pri tem ovirali prihajajoča gasilska vozila.

Prepozna policijska patrulja
Po podatkih ljubljanskih policistov sta vozili po trku, ki je bil posledica vožnje na prekratki razdalji, po nesreči obstali na voznem in prehitevalnem pasu avtoceste, zaradi česar je nastala kolona vozil.

Malo pred pol peto uro popoldne pa je policiste občan obvestil o kršitvah cestnoprometnih predpisov, zaradi česar so poslali dodatno policijsko patruljo. Vendar pa so policisti kmalu sprostili promet na avtocesti, tako da se ob prihodu dodatne policijske patrulje kršitve niso več pojavljale.

"Policisti PU-ja Ljubljana v konkretni zadevi zbirajo obvestila in bodo zoper kršitelje, če bodo podani pogoji iz določil zakona o prekrških, tudi ustrezno ukrepali," pravijo na Policijski upravi Ljubljana.

Ob tem pojasnjujejo, da ima vožnja voznikov s posnetka elemente prekrškov, kot so neupoštevanje prometne signalizacije (talne označbe), za kar je predpisana globa 160 evrov, neupoštevanje pravilne uporabe ceste, za kar je predpisana globa 120 evrov in nepravilno izključevanje, za kar je predpisana globa 200 evrov.