Mamin odvetnik trdi, da izročitev deklice traja predolgo. Foto: EPA
Mamin odvetnik trdi, da izročitev deklice traja predolgo. Foto: EPA

Sodišče v sklepu še ugotavlja, da policijska preiskava ni potrdila suma spolne zlorabe deklice, a preiskava še ni končana. Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je, kot je znano, decembra zavrnilo predlog očeta domnevno zlorabljene deklice, da naj jo začasno predodeli v njegovo varstvo, vzgojo in oskrbo. Oče se je na to odločitev pritožil.

Policija še vedno vodi predkazenski postopek
Zagovornik dekličine mame Miran Kos je pojasnil, da so po prejemu sklepa višjega sodišča slovenjgraško sodišče znova pozvali k uresničitvi pravnomočne sodbe, saj deklica še vedno živi pri očetu, ki ne dovoli stika z mamo. Dekličina mama se je, potem ko je bila podana prijava o domnevni spolni zlorabi deklice, preselila v varno hišo, da bi deklici omogočila bivanje zunaj spornega okolja.

Mamin zagovornik je dejal, da so, ker se oče na vse načine izogiba izročitvi deklice materi, začeli izvršilni postopek, ki pa poteka zelo počasi. Dodal je, da "takšna pasivnost sodišča" škodi mami in njeni hčerki.

Tudi na Policijski upravi Slovenj Gradec so potrdili, da preiskava v sodelovanju s kriminalisti Generalne policijske uprave še teče. Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu bo po njihovih besedah v prihodnjih dneh dobilo poročilo o ugotovitvah, a primer še ni končan, saj policija še vedno vodi predkazenski postopek na podlagi kazenskih ovadb za različna kazniva dejanja, ki sta jih podala starša oziroma njuna odvetnika.