Walter Wolf je tokrat prišel na sodišče. Foto: MMC RTV SLO
Walter Wolf je tokrat prišel na sodišče. Foto: MMC RTV SLO
Na sojenje prišel Walter Wolf

Janez Janša se sojenja ni udeležil, ker je na zasedanju Nata v ZDA, v nadaljevanju procesa pa so brali listinske dokaze. Med njimi so elektronska sporočila, ki jih je dunajski posrednik Patrie Wolfgang Riedl pošiljal na Finsko in se v njih skliceval na Wolfa, ki naj bi bil, kar se tiče posla z oklepniki, v stikih z Jožetom Zagožnom, ta pa z Janezom Janšo.

Wolf je dejal, da ne more vplivati na to, če nekdo pretirava in se sklicuje nanj. "Jaz se bom pobral, pa šel domov. Zdaj grem še v Avstrijo, ker je tam tudi tožilec lagal v obtožnici in potem se poberem in grem domov, ker to poslušati, kaj je Cekuta rekel, pa kaj je oni rekel, to me ne zanima. Povejte, kje sem jaz rekel, kaj sem jaz poslal, kje imate kaj od mene," je po poročanju novinarja Mateja Hlebša za TV Dnevnik, dejal Walter Wolf.

Da so elektronska sporočila neverodostojna, trdi tudi Jože Zagožen, ki se sklicuje na dejstvo, da nikoli ni bil obrambni minister ali svetovalec Janeza Janše. Sporočila tudi "nimajo nobene zveze z gospodom Janšo", pa zatrjuje tudi Janšev zagovornik Franci Matoz.

Matoz je še napovedal, da bo sojenje, če bo sodišče vztrajalo pri branju listinskih dokazov, dolgotrajno in se lahko zavleče celo v prihodnje leto. Šlo naj bi namreč za 18 tisoč strani, zato Matoz pravi, da če "misli sodišče vztrajati pri branju" dveh škatel dokumentov, "bomo brali še nekaj časa".

Sodišče naj bi konec maja ali v začetku junija zaslišalo Wolfganga Riedla, dunajskega posrednika Patrie. Zaslišanje naj bi potekalo prek videokonference, ni pa še znano, ali se bo Riedel vabilu na zaslišanje tudi odzval.

Na sojenje prišel Walter Wolf