Zavašnik se je prestajanju kazni v zadevi Lipa izognil. Zdaj v priporu čaka na pravnomočnost sodbe v drugi zadevi. Foto: BoBo
Zavašnik se je prestajanju kazni v zadevi Lipa izognil. Zdaj v priporu čaka na pravnomočnost sodbe v drugi zadevi. Foto: BoBo

Sodišče je Zavašniku po obsodbi zaradi begosumnosti odredilo pripor, Zavašnik pa se je na sklep neuspešno pritožil.

Zavašnik je bil obsojen kaznivega dejanja zatajitve, ki ga je po ugotovitvah sodišča storil s svojo materjo Mileno Zavašnik, pri tem pa pridobil 112.000 evrov protipravne premoženjske koristi. Zavašnikovi materi so sodili ločeno, maja letos pa je bila obsojena na leto dni zapora.

Ljubljansko okrožno sodišče je ugotovilo, da je Zavašnik kot direktor podjetja Roto trgovina med letoma 2003 in 2005 z družbo Hypo leasing sklenil več lizinških pogodb za najem priklopnika, dozirno-sušilnega sistema in dveh strojev za brizganje plastike. Pogodbe so bile odpovedane, a Zavašnik predmetov ni vrnil. Prilastil si jih je, ni jih pa poplačal.

Zavašnik se je kazni zaradi smrti deklet že izognil
Zavašnika je sodišče leta 2009 obsodilo za tragedijo pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah pri Medvodah, kjer je množica mladih decembra 2005 do smrti poteptala dve dekleti, tretja pa je zaradi poškodb umrla v ljubljanskem kliničnem centru.

Za Zavašnika kot lastnika lokala je sodišče odločilo, da je kriv povzročitve splošne nevarnosti, ker kot organizator zabave ni poskrbel za varnost. Sodišče mu je dosodilo pet let zapora.

Junija 2009 bi se moral zglasiti na prestajanje kazni v zaporu na Dobu, a je tik pred tem izginil, organi pregona pa ga kljub mednarodni tiralici niso izsledili. Zavašnik se je pet let uspešno skrival, tako da je primer zastaral in v zapor ni odšel.