Robert Zavašnika so iskali tudi mednarodno tiralico Interpola. Domnevno pa se je skrival na Hrvaškem. Foto: Interpol
Robert Zavašnika so iskali tudi mednarodno tiralico Interpola. Domnevno pa se je skrival na Hrvaškem. Foto: Interpol
Zavašnik se je "le umaknil" pred kaznijo

Zavašnik bi moral junija 2009 na prestanje petletne zaporne kazni na Dobu, na katero je bil obsojen, ker kot organizator ni poskrbel za varnost v tragediji pred svojo diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah.

Zavašniku je po petih letih skrivanja, za njim je bila sicer razpisana mednarodna tiralica, kazen zastarala konec letošnjega maja. Kot je poročal Večer, se je Zavašnik že vrnil domov.

"Menil je, da je krivično obsojen"
Njegov odvetnik v sodnih procesih Milan Vajda je za MMC povedal, da zdaj nameravata obnoviti postopek oz. sprožiti nov postopek, na katerem želita dokazati Zavašnikovo nedolžnost. Kdaj bo to, še ni jasno, saj morata prej zbrati dokaze.

Zavašnik pa zadnjih pet let po pojasnilu njegovega zagovornika ni bil na begu, temveč se je "umaknil" pred krivično sodbo. "Dejal je, da sodbe ne bo šel prestajat, ker se mu zdi krivična, ker ni bil kriv. Menil je, da je bil krivično obsojen," je za MMC pojasnil Vajda.

Zavašnik mora plačati tudi zajetno odškodnino
Sodišče Zavašniku ni prisodilo le zaporne kazni, temveč morajo on, njegovo podjetje in varnostna služba plačati nekaj več kot 205 tisoč evrov odškodnine svojcem žrtev ter 15.000 evrov hudo poškodovanemu dekletu.

Odvetnik Vajda nam je povedal, da mora to kazen Zavašnik res še plačati, vendar bodo z obnovo postopka skušali izničiti tudi plačilo odškodnin.

Umrla tri mlada dekleta
23. decembra 2005 je bila v Zavašnikovi diskoteki organizirana zabava, na katero je bil vstop do 22. ure brezplačen. Malo pred to uro se je zbrala množica ljudi, ki je želela vstopiti, zato se je začelo množično prerivanje. Tri obiskovalke, 15-letna in dve 17-letni, so padle, množica pa jih je poteptala. Starejši dekleti sta umrli na kraju nesreče, mlajša pa nekaj dni pozneje v ljubljanskem kliničnem centru.

Zavašnik se je "le umaknil" pred kaznijo