Policisti, ki so ugotovili, da je bila nesreča posledica opustitve dolžne
skrbi nad otrokom, bodo o izsledkih oziroma okoliščinah prometne nesreče poročali na okrožno državno tožilstvo v Kranju. Foto: RTV SLO
Policisti, ki so ugotovili, da je bila nesreča posledica opustitve dolžne skrbi nad otrokom, bodo o izsledkih oziroma okoliščinah prometne nesreče poročali na okrožno državno tožilstvo v Kranju. Foto: RTV SLO

Kot so sporočili iz Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Kranj, je v četrtek okrog 11. ure 43-letni Radovljičan z osebnim avtomobilom vozil po Cesti železarjev iz Slovenskega Javornika proti centru Jesenic.

Pri vožnji naravnost je nenadoma z dovozne poti z njegove desne strani na vozišče pripeljal otroški voziček, v katerem je bil 15-mesečni otrok. Voziček je na dovozni poti ušel iz rok 48-letni Jeseničanki, ki je voziček z otrokom potiskala pred seboj.

Čeprav se je voznik osebnega avtomobila poskušal izogniti vozičku z zavijanjem v levo, ga je zadel s sprednjim desnim delom vozila. Po trčenju je voziček z otrokom odbilo približno 11 metrov naprej. Malček, ki je ostal privezan v vozičku, pa je pri tem utrpel hude telesne poškodbe. Voznik osebnega avtomobila ga je skupaj z oskrbnico odpeljal v splošno bolnišnico Jesenice, od koder so ga s helikopterjem prepeljali v ljubljanski kliničnin center.

R. B.