Če Zidar ne bo prinesel opravičila, ga bodo privedli na silo. Foto: MMC RTV SLO
Če Zidar ne bo prinesel opravičila, ga bodo privedli na silo. Foto: MMC RTV SLO

Zidarjev zagovornik Boštjan Penko je predsednici sodnega senata Vesni Podjed danes predložil potrdilo o Zidarjevi odsotnosti ter pojasnil, da je na zdravljenju v zdravilišču, zato je ponovno predlagal, da postopek zoper Zidarja ostane izločen.
A to sodnega senata ni prepričalo. Zidar mora predložiti zdravniška dokazila o zdravstvenemu stanju, je odločil senat, saj naj bi bila dosedanja potrdila, ki jih je predložil Penko, namenjena opravičevanju odsotnosti z obravnav zaradi nepredvidenih bolezni, ne pa za opravičevanje odsotnosti "za cel mesec vnaprej".

Prav tako iz omenjenih potrdil po njenih besedah ni mogoče sklepati, da je "z Zidarjem kaj hudo narobe", je dodala Podjedova.

Vloga Zadnikove nepomembna
V nadaljevanju današnje obravnave so se nadaljevala zaslišanja prič, pred sodni senat pa je prva stopila Magda Zadnik, ki je bila v času javnega razpisa za izgradnjo letališkega stolpa na Brniku članica strokovne komisije na Kontroli zračnega prometa.

Kot je povedala, njena vloga pri izbiri izvajalca za gradnjo stolpa "ni bila zelo pomembna". Dodala je, da je takratni direktor javnega podjetja Kontrola zračnega prometa imel "pomisleke pri pripravi pogodb".

Direktor se razlogov za pomisleke ne spomni
Srečko Janša, ki je bil v času omenjenega razpisa direktor Kontrole zračnega prometa, pa je na zaslišanju dejal, da se ne spomni, glede česa bi lahko imel pomisleke pri izbiri izvajalca in podizvajalcev.

Potrdil je, da se je s člani razpisne komisije pogovarjal o izbiri podizvajalcev, vendar le "ker je nujno, da je delo kakovostno izvedeno". Ob tem je poudaril, da "nikoli ni prihajalo do pritiskov pri izbiri podizvajalcev".
Na vprašanje tožilke je odgovoril, da se je januarja 2008 sicer sešel z Zidarjem, vendar nista govorila glede gradnje stolpa.

Bobnar zase ni imel koristi
Tožilka in predsednica sodnega senata sta največ vprašanj namenili direktorju sektorja za razvoj letališča na Aerodromu Ljubljana Stanislavu Bobnarju. Ta se je z obdolženim Ivanom Demšarjem, ki je bil leta 2008 komercialni vodja projektov na SCT-ju, pogovarjal, kako bi lahko "kontaktiral" člana strokovne komisije za izbiro najboljšega ponudnika Tomaža Žiberta.
Bobnar je dejal, da je Demšarju le pomagal pri lažjem vzpostavljanju stika z Žibertom ter da sam od tega ni imel koristi. O tem projektu bi se po njegovih besedah pogovarjal tudi z drugimi izvajalci, "če bi pokazali interes".