Navodila

Vklop dodatnega zvočnega kanala


Na fotografiji je aparatura, iz katere izhajajo številni, večinoma rumeni kabli. Foto: arhiv www.dostopno.siNa fotografiji je aparatura, iz katere izhajajo številni, večinoma rumeni kabli. Foto: arhiv www.dostopno.si Kako vklopiti dodatni zvočni kanal?

Nastavitev dodatnega zvočnega kanala je odvisna od sprejemnega aparata, operaterja, preko katerega se prejema signal TV Slovenija, ter od vrste signala.

 

VKLOP: PRIZEMNA TELEVIZIJA DVB-T

Pri DVB-T (prizemeljski sprejem) se dodatni zvočni kanal izbere v jezikovnem meniju sprejemne naprave (TV sprejemnik, SET-TOP box, računalnik,…).
TV Slovenija dodatni zvočni kanal, na katerem so predvajani zvočni podnapisi in zvočni opisi, oddaja pod oznako FINŠČINA (na nekaterih sprejemnikih SUOMI).
Če želite poslušati zvočne podnapise in zvočne opise, si morate v svojih sprejemnih napravah kot osnovni jezik vklopiti jezik FINŠČINA.
OPOZORILO!
Če storitve zvočnih podnapisov in opisov ne potrebujete, si storitev izklopite, tako da za osnovni jezik v jezikovnem meniju izberete SLOVENŠČINA.

 

VKLOP: MMC RTV 4D

Na spletni televiziji MMC RTV 4D je potrebno zvok izbrati s klikom na posebno ikono   (slušalke),ki je tik pod logotipom izbranega programa, se pravi TV SLO 1.

(slika logotipa) 

 

Dostop je mogoč na dva načina
Posredno dostopanje
V brskalniku odprete naslov https://4d.rtvslo.si/
Izberete možnost V živo
Pojavi se vam možnost izbire programov TV Slovenija.
Med možnostmi, ki vam jih prebere bralnik zaslona, izberite TV Slovenija 1 z zvočnimi podnapisi.
ALI
V izbirniku TV kanalov izberite TV SLO1 HD in kliknite na ikono za zvočne podnapise, ki se nahaja pod logotipom programa TV SLO 1 HD. Predvajanje se samodejno začne.
Neposredno dostopanje
V brskalniku odprete naslov: https://4d.rtvslo.si/zivo/tvs1a

Zaženite predvajanje z aktivacijo gumba za predvajanje. Trenutno je storitev omogočena zgolj na TV SLO 1 HD.

 

VKLOP: KABELSKI IN IPTV OPERATERJI

Pri kabelskih in IPTV ponudnikih je nastavitev odvisna od sprejemne naprave (SET-TOP box-a), kjer je lahko zvok označen kot FINŠČINA ali pa kot zvok za slepe in slabovidne.

Navodila za posamezne televizijske sprejemnike si lahko ogledate v posebni rubriki Sprejemne naprave.

Navodila IPTV operaterjev pa so dostopna na spodnjih povezavah:

Za nastavitve sprejemnih naprav (STB – Set Top Box-ov) kabelskih in IP operaterjev sledite spodnjim povezavam na njihove strani:

A1

T-2

Telekom

Telemach

SKY/ KRS ŠTEPANJSKO NASELJE