Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice Misija Malmö

Raiven del evrovizijske razglednice posnela v Celju

Za snemanje dela evrovizijske razglednice se je Raiven odpravila v Celje. Snemanje je potekalo na najbolj znanih znamenitostih mesta, ki s svojo povezavo z Veroniko Deseniško predstavlja popolno kuliso za pripovedovanje zgodbe skladbe Veronika.

15

Veronika v živo prvič zaživela na odru hrvaške Dore

Na drugem polfinalnem večeru Dore, hrvaškega nacionalnega izbora za Evrovizijo, je kot gostja nastopila tudi slovenska evrovizijska predstavnica Raiven. Premierno je v živo zapela tudi Veroniko – v akustični različici jo je pospremil klaviaturist Bowrain.

32

Evrovizijski supervikend: Kje so te dni izbirali evrovizijske predstavnike in koga so izbrali?

Seznam evrovizijskih izvajalcev za letošnje leto se počasi polni. Minuli konec tedna so svoje evrovizijske predstavnike izbirali v številnih državah, na primer v Estoniji, Litvi, na Danskem, Poljskem in v Nemčiji.

5

Raiven v svet poslala kratkometražni album Sirene, pt. 1

Slovenska glasbenica Raiven je v kratkometražni album Sirene, ki so "temačne, čutne in ranljive", zapakirala pet pesmi. V njih zgodbe Ofelije, lepe Helena, Elektre, Carmen in Veronike Deseniške skozi glasbo prepleta z introspekcijskimi uvidi.

7
Več
Več

Evrovizija

Palestinski poppevec upa, da bo zastopal Islandijo na Evroviziji

Palestinski poppevec Bašar Murad upa, da bo maja predstavljal Islandijo na Evroviziji in da bo na evrovizijski oder prinesel palestinski glas.

10

Izrael postavil ultimat: Če EBU zavrne pesem, ne bo sodeloval na Evroviziji

Pesem, s katero se Izrael namerava predstaviti na Evroviziji, naj bi v nekaterih verzih namigovala na napad Hamasa oktobra lani. Če se EBU odloči, da besedilo zaradi političnosti zavrne, država opozarja, da je na letošnjem glasbenem tekmovanju pač ne bo.

61

Hrvaška na Evrovizijo pošilja Babyja Lasagno, ta je na stavnicah že drugi

V finalu hrvaškega izbora za Evrovizijo je slavil Baby Lasagna. Ta je žirijo in občinstvo navdušil s pesmijo Rim Tim Tagi Dim ter zmagal z veliko prednostjo. S svojo glasbo želi zabavati, a obenem prenesti globlje sporočilo. Na stavnicah je že drugi.

54

Na evrovizijskem izboru San Marina tudi slovenska skupina Booom!

Zasedba Booom! se je odločila, da se bo za mesto na Evroviziji potegovala v San Marinu. Prebili so se v finale, kjer so se pomerili s 17 glasbeniki. Čeprav jim ni uspelo zmagati, se lahko pohvalijo, da so na koncu zasedli peto mesto.

18
Več
Foto: Tjaša Barbo
Foto: Tjaša Barbo

Raiven je glasbena alkimistka, ki združuje svetova popa in opere. Svojo umetniško vsestranskost izkazuje kot mezzosopranistka, avtorica besedil in glasbe ter harfistka.

Debi na slovenskem glasbenem prizorišču je doživela z izdajo singla Jadra leta 2014, ki je končal na njenem prvencu Magenta, za katerega je prejela zlato piščal, slovensko strokovno glasbeno nagrado, ki jo podeljuje Kulturno-umetniško društvo Zlata piščal za dosežke na področju slovenske popularne glasbe. V drugi polovici leta 2018 je sodelovala z mednarodnimi producenti in avtorji glasbe v londonskih studiih Metropolis in nato leta 2019 kot rezultat sodelovanja izdala kratkometražni album REM.

Svojo glasbeno evolucijo je poudarila z nastopi na slovenskem izboru za pesem Evrovizije (Ema) s skladbami Črno bel (2016), Zažarim (2017) in KAOS (2019). Leta 2021 je na festivalu Popevka zmagala s pesmijo Volkovi. Po spogledovanju z elektro-operno sfero, ki jo je zaznamovala izdaja singla Habanera, je Raiven napovedala svoj prihajajoči kratkometražni album Sirene, ki bo izšel 17. februarja 2024, s singlom Ikona.

Akademsko izobražena glasbenica se je z glasbo začela ukvarjati pri štirih letih z vpisom v glasbeno šolo. Po končanem izobraževanju na Konservatoriju Maribor (smer solopetje, džezovsko petje in harfa) je svoje izobraževanje nadaljevala na Akademiji za glasbo, kjer je leta 2021 magistrirala z vlogo Agrippine v istoimenski baročni operi Georga Friedricha Händla. Leto pozneje je za svoje študijske dosežke prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

Novembra 2022 je z vlogo Javnega mnenja v opereti Jacquesa Offenbacha Orfej v peklu debitirala v SNG Opera in balet Ljubljana, kamor se je vrnila maja 2023 v vlogi Larine v operi Petra Iljiča Čajkovskega Evgenij Onjegin. V letu 2024 pa bo odpela naslovno vlogo v tango operi Maria de Buenos Aires.

Predstavila se je tudi na gledaliških deskah. Leta 2018 je v predstavi SNG Nova Gorica upodobila lik Kasandre v Evripidovi tragediji Trojanke. Leta 2022 pa je v vlogi Urške nastopila v izvirnem pop-rockovskem muzikalu Povodni mož, ki je premiero doživel v dvakrat razprodanih Križankah na Festivalu Ljubljana.

Od oktobra 2020 študira psihoanalizo na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani, kar potrjuje njeno stalno strast do učenja in osebnega razvoja.


Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov