Foto:
Foto:

Uradniki bodo predstavili svoje izkušnje o delu in življenju v EU-ju, pomenu Evropskega parlamenta ter prihajajočih volitev državnih predstavnikov vanj. Deseterica bo s posebnim avtobusom obiskala večino slovenskih regij, njihove promocijske dejavnosti pa bodo potekale na osrednjih trgih in v večjih nakupovalnih središčih.

Informacijska pisarna bo ponekod organizirala tudi okrogle mize, na katerih bodo udeleženci lahko izvedeli več o zaposlovanju, izobraževanju in institucijah EU-ja.

Natrpan urnik delegacije Evropskega parlamenta
Predstavniki Evropskega parlamenta bodo svoje aktivnosti začeli danes v parku Zvezda v Ljubljani, v nedeljo se bodo odpravili na Primorsko, kjer bodo obiskali Postojno in Koper, v ponedeljek pa se bodo mudili v Novi Gorici in Bovcu. V torek bosta predstavnike parlamenta gostila Kranj in Bled, na Štajersko pa se bo karavana odpravila v sredo. Takrat se bo delegacija ustavila v Celju in Velenju, v četrtek pa se bodo srečali s prebivalci Slovenj Gradca in Maribora. V petek se bo avtobus ustavil v Murski Soboti in na Ptuju, svoj obisk pa bodo predstavniki Evropskega parlamenta zaključili z obiskom Ljubljane in Kočevja v soboto, 8. maja, in promocijo evropskih volitev v Novem mestu in v Črnomlju v nedeljo, 9. maja.