Ministra se bosta srečala ali v nedeljo ali v ponedeljek. Foto: EPA
Ministra se bosta srečala ali v nedeljo ali v ponedeljek. Foto: EPA

Sešla se bosta ob robu Strateškega foruma Bled, ni pa še jasno, ali se bo srečanje zgodilo v nedeljo ali v ponedeljek, saj se še ne ve, kdaj bo hrvaški zunanji minister, ki bo v ponedeljek sodeloval na eni od okroglih miz, pripotoval na Bled.

To bo prvo srečanje med zunanjima ministroma obeh držav po srečanju premierjev, Boruta Pahorja in Jadranke Kosor, na gradu Trakošćan na Hrvaškem konec julija. Takrat sta premierja napovedala bolj tesno sodelovanje med državama, ki pa naj bi bilo skrito pred očmi javnosti.

Dogovor za hiter konec rešitve?
Pahor in Kosorjeva sta po pogovorih na gradu Trakošćan povedala še, da sta dosegla okvirni dogovor, ki bi lahko do konca leta privedel do rešitve vprašanj nadaljevanja hrvaških pogajanj z EU-jem in meje med državama. Podrobnosti nista razkrila, povedala sta le, da se bosta strani o podrobnostih dogovorili do jeseni, ko naj bi se znova srečala, tokrat v Sloveniji.

O vsebini dogovora se je nato v slovenskih in hrvaških medijih pojavilo nekaj ugibanj, ki pa jih ne uradna Ljubljana ne uradni Zagreb nista želela komentirati.