Makrodestinacija sredozemska in kraška Slovenija povezuje destinacije: Vipavsko dolino (na fotografiji) in Novo Gorico, Brda, Zeleni kras, Kras in Brkine, Ankaran, Koper, Izolo, Portorož ter Piran. Foto: Alen Milavec
Makrodestinacija sredozemska in kraška Slovenija povezuje destinacije: Vipavsko dolino (na fotografiji) in Novo Gorico, Brda, Zeleni kras, Kras in Brkine, Ankaran, Koper, Izolo, Portorož ter Piran. Foto: Alen Milavec

Makrodestinacija sredozemska in kraška Slovenija bo med 9. in 16. februarjem obiskovalce skušala navdušiti tudi z videopredstavitvijo, glasbo, petjem in plesom v sodelovanju s Kobal production in prvo Slovenko, ki se je šolala na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu, sicer Vipavko Tjašo Fajdiga.

Slovenija se na Expu predstavlja s sloganom Slovenia. Green and Smart Experience (Slovenija. Zelena in pametna izkušnja).

Piran. Foto: Jaka Ivančič
Piran. Foto: Jaka Ivančič

"Makrodestinacija sredozemska in kraška Slovenija je očarljiva. Vse njene lepote lahko raziskujemo s kolesom, zato v pripovedi o regiji kolo predstavlja svojevrstno rdečo nit. Prvoosebna pripoved sledi čutom, pristnim vtisom in nas popelje od morja čez istrske griče vse do kraške planote, pa vse do Vipavske doline in briških gričev, prek znamenitih naselij, edinstvenih okusov in štirih vinorodnih okolišev. Nastopu daje čar tudi prostorski zvok, ki nas spremlja na kolesarskem popotovanju po čarobni sredozemski in kraški Sloveniji. Ob privlačnih gibljivih slikah, petju in plesu v živo ter vonjavah vzbudi vse naše čute, zato je krovno sporočilo predstavitve Let your senses be blown away (Naj se vaši čuti predramijo)," je pojasnil Lenart Kobal iz Kobal production, kjer so zasnovali koncept predstavitve, ki so jo na generalki v Štanjelu danes premierno predstavili medijem.

Nanos. Foto: Aleš Petrič
Nanos. Foto: Aleš Petrič

"Koordiniranje osmih destinacij se nam je sprva zdel kar trd oreh, a se je nato izkazalo za izredno pozitivno izkušnjo. Delovali smo zelo usklajeno, enakovredno prispevali predloge in se hitro zedinili pri izboru kreativne ter inovativne predstavitve, ki te s svojo dinamičnostjo takoj ponese v mediteransko-kraški svet. Uspešna realizacija skupnega nastopa nas navdihuje, da bomo taka sodelovanja v prihodnje le še okrepili in svoje moči združili še pri drugih projektih," je povedal Aleksander Valentin, direktor Turističnega združenja Portorož, ki koordinira predstavitev sredozemske in kraške Slovenije na Expu.

Na Expu prihodnji teden sredozemska in kraška Slovenija

Na slovenski kulturni praznik, 8. februarja, bo v slovenskem paviljonu slovenski nacionalni dan, 9. februarja pa turistična delavnica, ki bo namenjena promociji slovenskega turističnega gospodarstva.