Američana trdita, da lahko milijonar postane vsakdo. Foto: RTV SLO
Američana trdita, da lahko milijonar postane vsakdo. Foto: RTV SLO
Do milijonov se pride z dobro naložbo. Foto: Reuters

Tako naj bi lahko kdor koli - ne glede na trenutne socialne razmere - po naslednjih štirih korakih prišel do svojega prvega milijona evrov.

1. Odločite se, da je povsem v redu, če postanete milijonar
Po mnenju Hansena in Allena so nekateri prepričani, da je kopičenje bogastva nevreden cilj. Zato naj bi človek na pot milijonarja stopil tako, da najprej preveri svoja stališča in se prepriča, ali si zares želi pridobiti premoženje tako, kot bo ustrezalo njegovim notranjim vrednotam.

2. Predstavljajte si, da uživate v izobilju
Vsi veliki uspehi naj bi se začeli v človekovih predstavah. Američana zato svetujeta, naj si posameznik zamisli, da živi v hiši svojih sanj, uživa v idealnih odnosih s prijatelji in družino ter prispeva k napredku okolja po svojih najboljših močeh. Poleg tega naj si zamisli, kakšno bogastvo lahko ustvari in koliko dobrega lahko naredi z njim. »Verjemite v to in zgodilo se bo,« poudarjata.

3. Zapravite manj, kakor zaslužite
Ob tem tretjem koraku se seveda zastavlja vprašanje, kako to storiti? »Najprej plačajte sebi. Vedno pustite deset odstotkov zaslužka in ga namenite za svojo naložbo. Vse kreditne kartice vrzite proč, obdržite le plačilno, s katero ne morete zabresti v dolgove. Potem pa preživite s tistim, kar vam ostane,« lahko preberemo v knjigi omenjenih piscev.

4. Izberite dobro naložbo
Deset odstotkov zaslužka bi bilo treba naložiti tako, da boste zaslužili vsaj deset odstotkov obresti. Evro na dan ob desetodstotni obrestni meri pa pomeni milijon evrov v 56 letih. Z drugimi besedami - po prepričanju Hansena in Allena lahko milijonar postane kdor koli, če za naložbe prihrani evro na dan oziroma 30 evrov na mesec. »Če želite postati milijonar hitreje, potem vlagajte več denarja ali poiščite boljše naložbe,« še svetujeta in dodajata, da vsakdo lahko brez dvoma postane milijonar v eni minuti.

Njuna matematika se zdi preprosta, pa je res? O tem se lahko prepričate le sami.

Marjetka Nared