Ekipa Prave ideje si je za svoje oddaje že drugič zapored prislužila nagrado za inovacijsko novinarstvo. Foto: MMC RTV SLO
Ekipa Prave ideje si je za svoje oddaje že drugič zapored prislužila nagrado za inovacijsko novinarstvo. Foto: MMC RTV SLO

V 100 oddajah so ustvarjalci oddaje (Edita Cetinski Malnar, Eva Uranjek, Simon Vadnjal, Marko Štor) pokazali 100 uspešnih, inovativnih in prodornih Slovencev v času najhujše gospodarske krize. Vsak torek ekipa dokazuje, da Slovenija premore ogromno znanja, inovativnosti in poguma. Poslanstvo Prave ideje je prav spodbujanje podjetniškega duha, ustvarjalnosti in inovativnosti v Sloveniji.

Pravo idejo lahko spremljate tudi prek spleta in ob 23.00 na TV SLO 1.

Vse to je opazila tudi strokovna javnost, ki je oddaji že drugič zapored podelila glavno nagrado za inovacijsko novinarstvo InJo (Innovation Journalism), ki jo podeljuje podjetje Vibacom v sodelovanju z Univero Stanford. Prav tako je oddaja dobila posebno priznanje za prispevek o Googlu, ki so ga posneli lani v Silicijevi dolini.

Tokrat bo na sporedu prav posebna Prava ideja, v kateri bo prikazano, kako ustvarjalci oddaje pridejo do najbolj inovativnih in uspešnih ljudi, kako se vsak teden pripravlja Prava ideja in kaj Prava ideja pravzaprav pomeni za slovenski medijski prostor. V oddaji pa bo objavljen tudi intervju s predsednikom države Danilom Türkom o pomenu uspešnih slovenskih podjetnikov za razvoj in prepoznavnost Slovenije.