Darsovo upravo vodi Mateja Duhovnik. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Darsovo upravo vodi Mateja Duhovnik. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Prek strani Ljubljanske borze so z Darsa sporočili nerevidirane poslovne izide, ki jih nadzorni svet družbe označuje kot uspešne. V nadzornem svetu izpostavljajo, da je doseženi lanski dobiček 13 odstotkov višji od načrtovanega. Nadzorniki so se s poslovnimi rezultati seznanili na četrtkovi seji.
Dars je po teh podatkih lani ustvaril 24,6 milijona evrov dobička, kar je 19 odstotkov manj kot leto prej, kažejo danes objavljeni nerevidirani poslovni rezultati.

Cestninski prihodki tri odstotke višji
Sicer so lani prihodki Darsa znašali 336,5 milijona evrov, kar je šest odstotkov več kot v letu 2010. Na rast so po pojasnilih družbe vplivali predvsem prihodki od cestnin, ki so predstavljali večino vseh prihodkov družbe. Cestninski prihodki so tako lani znašali 298,3 milijona evrov in so za tri odstotke presegli tiste iz predhodnega leta.

Odhodki Darsa so medtem lani znašali 305,7 milijona evrov, kar je 10 odstotkov več kot v predhodnem letu. Na rast odhodkov je vplivala predvsem amortizacija, ki je bila v primerjavi s tisto iz leta 2010 višja za 24 odstotkov.

V strukturi odhodkov predstavlja amortizacija kar 47 odstotkov. Finančni odhodki predstavljajo 25 odstotkov, stroški dela, materiala in storitev pa skupaj 22 odstotkov lanskih odhodkov družbe Dars, so še sporočili.