Andrej Godec ni več prvi nadzornik Slovenskih železnic. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Godec ni več prvi nadzornik Slovenskih železnic. Foto: MMC RTV SLO

Godec, ki je obenem tudi prvi mož direkcije za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo, se je položaju prvega nadzornika SŽ-ja odpovedal tudi zato, ker je prepričan, da železnice v tem, izjemno težkem položaju, ko jih čakajo pomembne spremembe, zahtevajo "celega človeka vsak dan".

"Zaradi velikega števila projektov, ki jih izvajamo v Direkciji RS za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo, katerim so se v zadnjem času pridružil številni novi in zahtevni ter jih je treba končati v izjemno kratkih rokih, če želimo optimalno izkoristiti sredstva EU-ja in slovenskega proračuna, sem se odločil, da odstopim kot predsednik nadzornega sveta Slovenskih železnic," je v sporočilu za javnost pojasnil Godec.

Godec poudarja, da so pred vsemi zaposlenimi v direkciji zahtevni izzivi, saj davkoplačevalci upravičeno pričakujejo hitro in kakovostno posodobitev železniške infrastrukture. "Veliko bo treba narediti, veliko nadoknaditi. Dejstvo je namreč, da se je v posodobitev železniške infrastrukture v zadnjem desetletju vlagalo premalo," je še zapisal.

Vlada je Godca marca lani najprej imenovala kot vršilca dolžnosti direktorja direkcije za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo, julija pa nato še kot direktorja.