Imenovanja morajo potrditi še pristojni nadzorni organi. Foto: EPA
Imenovanja morajo potrditi še pristojni nadzorni organi. Foto: EPA
Čistke v banki Hypo

Picker bo banko vodil skupaj s Slovencem Matejem Falatovom. Imenovanja morajo potrditi še pristojni nadzorni organi.

"Naš jasen cilj je Hypo banko Slovenije, ki bo ostala pomemben del skupine Hypo Alpe Adria v regiji Alpe-Jadran, okrepiti," je ob nastopu funkcije poudaril Picker.

Po poročanju Financ so v Hypu potrdili tudi, da so bile težave z nepravilnostmi pri poslovanju skupine, a za nezakonite posle imajo pri njih "ničelno toleranco". Niso želeli povedati, kaj konkretno so odkrili.

Člani vodstva s številnimi izkušnjami
Picker na področju bančništva deluje že več kot 20 let. V preteklih sedmih letih je bil izvršni direktor hčerinskih družb skupine Unicredit v Srbiji in Kazahstanu. Kot predsednik uprave bo odgovoren tudi za področja financ, upravljanja tveganj in splošnih zadev.

Falatov je v Hypo banki Slovenija do zdaj vodil področje poslovanja s podjetji in javnim sektorjem, od zdaj pa bo kot član uprave pristojen za področje poslovanja s pravnimi in fizičnimi osebami ter zakladništvo.

"Moj fokus je družbo Hypo Leasing Slovenije kot del skupine Hypo Alpe Adria na slovenskem trgu trajno krepiti, tako da bo tesneje sodelovala z banko kot do zdaj," je pojasnil Novak. Novak prinaša desetletja mednarodnih vodstvenih izkušenj s področja bančništva, zavarovalništva in lizinga na Hrvaškem in v Sloveniji. Nazadnje je delal za Sparkasse Leasing Slovenija.

Predsednik nadzornega sveta Hypo banke in član uprave skupine Hypo Alpe Adria Johannes Proksch je povedal, da novoimenovano vodstvo družb uživa popolno zaupanje nadzornega sveta, da bo družbi skupaj z angažiranimi sodelavci popeljalo v dobro in uspešno prihodnost.

Čistke v banki Hypo