Za svetovanje Beti naj bi Keršič leta 2006 prejel več kot 100.000 evrov. Foto: MMC RTV SLO
Za svetovanje Beti naj bi Keršič leta 2006 prejel več kot 100.000 evrov. Foto: MMC RTV SLO
Za koliko se je svetovalo Beti Metlika?

Svetovalca imajo v podjetju od leta 2006. Prek podjetja dr. Ferk in partnerji so tisto leto svetovalcu Dragu Keršiču nakazali več kot 22 milijonov takratnih tolarjev oziroma nekaj več kot 95.000 evrov. Keršič je proti koncu leta 2006 z Beti sklenil samostojno pogodbo. Beti Holding mu je tako istega leta plačala še dobra dva milijona šeststo tisoč tolarjev oziroma 11.000 evrov, poroča TV Slovenija. Keršič pa je prav tisti svetovalec, ki je za visok honorar, šlo naj bi za 150.000 evrov, izdelal program reorganizacije Skimarja.

Beti je svetovalca dobila, potem ko se je z mesta predsednika uprave poslovil zadnji belokranjski direktor. Leta 2006, ko so najeli svetovalca za družbo Moda, je družbo vodil Aleš Krumperščak, ki je bil nekaj časa tudi direktor Mure.

Na čelu Beti je od leta 2005 Roberto Kocman, ki je uvedel enotirni sistem upravljanja, kar pomeni, da je družba brez nadzornega sveta, usodo zaposlenih pa krojijo Krekova družba in trije posamezniki, ki vodijo družbo. Lani, ko so razglasili likvidacijo Beti Mode, so se nagradili za uspešnost, delo pa je medtem izgubilo 50 šivilj. Prihodnji teden naj bi odločbe o prenehanju delovnega razmerja dobilo še 20 delavk.

A. M.

Za koliko se je svetovalo Beti Metlika?