Marjan Trobiš meni, da bodo letos rasli še hitreje kot v preteklem letu. Foto: MMC RTV SLO
Marjan Trobiš meni, da bodo letos rasli še hitreje kot v preteklem letu. Foto: MMC RTV SLO

Stečajni upravitelj Preventa Globala Boris Kastivnik je proizvodno halo v Radljah že dvakrat neuspešno prodajal na javni dražbi. Dražb se Boxmark ni udeležil, saj so ocenili, da je bila izklicna cena previsoka. Na prvi dražbi je bila cena 2,8 milijona evrov, na drugi pa 2,1 milijona.

V nadaljnjem postopku bo Kastivnik predvidoma zbiral nezavezujoče ponudbe za nakup zemljišča s proizvodno halo, oprema v hali pa je del stečajne mase družbe Prevent avtomobilski deli, katere stečaj vodi Grega Erman.

Kupili bi, a po "normalni ceni"
Direktor Boxmarka Marjan Trobiš je potrdil, da so se s stečajnima upraviteljema deloma že pogovarjali o nakupu strojne opreme in proizvodne hale. Pri tem Trobiš pričakuje "neko normalno ceno" tako za halo kot tudi za opremo, ki bo predvidoma prodana na dražbi.

Boxmark Leather je lansko poslovno leto po Trobiševih besedah končal z večmilijonskim dobičkom, ki jim bo omogočil pokritje izgub iz preteklih let. Podjetje s 1.900 zaposlenimi je lani ustvarilo 130 milijonov evrov prihodkov, leto prej 100 milijonov evrov, letos pa načrtujejo nadaljnjo rast.