V Boxmarku bo do sredine oktobra delalo 300 nekdanjih delavcev Preventa. Delo jih je sicer izgubilo 1.260. Foto: MMC RTV SLO
V Boxmarku bo do sredine oktobra delalo 300 nekdanjih delavcev Preventa. Delo jih je sicer izgubilo 1.260. Foto: MMC RTV SLO

Boxmark je do zdaj zaposlil 150 delavk, prve šivilje pa je v Slovenj Gradcu zaposlil v začetku septembra, ko se je začela vnovična proizvodnja v Preventovih prostorih. Številko 300 delavcev naj bi Boxmark do sredine oktobra dosegel z zaposlovanjem v Slovenj Gradcu in objektu v Radljah ob Dravi, kjer družba obnavlja in ureja proizvodno halo.

Trobiš je znova potrdil, da Boxmarka zanima tudi proizvodna lokacija v Mirni na Dolenjskem, kjer se po sklepu sodišča prodajajo tri Preventove nepremičnine, osnovna sredstva in deli po izhodiščni ceni 3,14 milijona evrov. Rok za oddajo ponudb se še ni iztekel.

Poleg Boxmarka na delo tudi v Halog ...
Poleg Boxmarka nekdanje Preventove delavce zaposluje tudi Prevent Halog iz Lenarta. Nekaj šivilj in strokovnega kadra so zaposlili že ob stečaju. Delavke se zdaj na delo vozijo, a se družba trudi, da bi jim delovna mesta približala, je dejal prvi mož družbe Bogdan Šavli. Lastnik Preventa Haloga je Nijaz Hastor, nekdanji 45-odstotni lastnik Preventa Globala.

... in Prodemo
Nekaj Preventovih delavk je zaposlilo tudi podjetje Prodema iz Murske Sobote, ki je najelo Preventove prostore na lokaciji nekdanje Kolinske v Slovenj Gradcu. Gre za partnersko podjetje Preventa Haloga, v obeh podjetjih pa je zdaj zaposlenih okoli 100 nekdanjih preventovcev, je dejal Šavli.

Ob stečaju Preventa Globala in Preventa Avtomobilskih delov je zaposlitev izgubilo 1.260 delavcev, z uvedbo stečaja Preventa Mislinja pa so v nevarnosti delovna mesta še 81 šivilj.