Stanovanja v Celovških dvorih so se začela prodajati šele po neposrednih pogajanjih s kupci. Foto: BoBo
Stanovanja v Celovških dvorih so se začela prodajati šele po neposrednih pogajanjih s kupci. Foto: BoBo

Stečajni upravitelj Bojan Klenovšek se je lani s kupci dogovoril za prodajo še šestih stanovanj v Celovških dvorih, a mu Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), pod katero so stanovanja prešla po prenosu slabih terjatev iz NLB-ja, za to ni dala soglasja, ker da cene ne dosegajo ciljev optimizacije vrednosti naložb..

Klenovšek je zato na Okrožno sodišče v Ljubljani sredi marca poslal prošnjo za vnovično sklenitev prodajne pogodbe, saj je dosegel, da so kupci svoje prvotne ponudbe zvišali nad prag 50 odstotkov ocenjene likvidacijske vrednosti stanovanj. S tem soglasje DUTB-ja ni več potrebno, sodišče pa v tem primeru zahteva mnenje upniškega odbora in ločitvenega upnika.

Klenovšek je v dopisu poudaril, da je bila likvidacijska vrednost pripravljena v letu 2011 in da se je glede na stanje na nepremičninskem trgu le še znižala. "Zaradi vplivov medijev in siceršnje negativne konotacije padec cen v kompleksu Celovški dvori v tem obdobju znaša 30 odstotkov," je zapisal. Sodišče je opozoril, da je prejšnji ločitveni upnik, NLB, vsakokrat izdal soglasja pri prodaji in da so cene v povprečju višje od do zdaj doseženih cen.