Celovški dvori imajo uporabno dovoljenje in bodo kmalu vseljivi. Foto: MMC RTV SLO
Celovški dvori imajo uporabno dovoljenje in bodo kmalu vseljivi. Foto: MMC RTV SLO

Mestna občina Ljubljana in republiški ter občinski sklad, ki so skupaj kupili 419 od 833 stanovanj, bodo tako lahko začeli kakovostni pregled stanovanj in njihov prevzem. Zaradi velikega števila stanovanj bo prevzem trajal več dni, prvi najemniki pa se bodo po napovedih lahko vselili septembra.

Se bodo prvi najemniki vselili že konec meseca?
V občinskem stanovanjskem skladu so izrazili zadovoljstvo nad izdajo uporabnega dovoljenja, saj bodo lahko tako nadaljevali vse postopke za vselitev najemnikov, ki so bili izbrani na javnih razpisih. Stanovanja, ki jih je kupil MOL, pa bodo kupcem oddali v najem na podlagi končanih 12. in 13. javnega razpisa.

Uporabno dovoljenje ima tudi klavzulo pravnomočnosti, tako da lahko občina prevzemanje stanovanj uradno začne v četrtek, je povedala direktorica občinskega stanovanjskega sklada Jožka Hegler. "Glede na to, da so stanovanja predogledana, računamo, da bomo to opravili v nekaj dneh," je dejala in izrazila upanje, da se bodo lahko prvi najemniki v stanovanja vselili že v avgustu, preostali pa bodo stanovanja prejeli v septembru ter tudi v oktobru.

"Dela bodo končana do konca septembra"
Podizvajalci pa z izdajo dovoljenja pričakujejo predajo izbrisnih pobotnic za stanovanja, ki so jih vzeli za plačilo. "Končanje del je naša obveza, medtem ko je obveza vseh, ki imajo hipoteke na stanovanja, predaja izbrisnih pobotnic," je pojasnil predsednik Združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu v okviru Gospodarske zbornice Slovenije Mirko Požar in dodal, da ne dvomi, da dogovor ne bi bil izpolnjen.

Požar zagotavlja, da bodo dela v stanovanjih MOL-a in stanovanjskih skladov v celoti končana do petka, ko se izteče dogovorjen rok. Dela na neprodanih stanovanjih pa bodo, kot je bilo dogovorjeno, končali do konca septembra.

Direktorica Vegrada Hilda Tovšak je v sporočilu zapisala: "V družbi Vegrad smo veseli, da smo uspešno zaključili enega izmed največjih tovrstnih projektov pri nas. Pospešeno usmerjamo naše aktivnosti v realizacijo poslovnih in drugih načrtov družbe Vegrad, za katere smo prepričani, da bodo uspešni."