Celovški dvori so postali eden od simbolov zavoženih gradbenih projektov. Foto: BoBo
Celovški dvori so postali eden od simbolov zavoženih gradbenih projektov. Foto: BoBo

Stečajni upravitelj Vegrada AM Bojan Klenovšek ima za 93 stanovanj v Celovških dvorih soglasje hipotekarnega upnika NLB-ja, da jih lahko proda za dogovorjeno ceno, poročajo Finance. Čaka še na 11 soglasij, podpisanih pa ima že tudi 10 pogodb, medtem ko se preostale še pripravljajo.
Za omenjenih 93 stanovanj je NLB že odobril cene, ki v povprečju znašajo 1.500 evrov za kvadratni meter. Če bo šlo vse po načrtih, bo NLB zanje iztržil okoli 8,5 milijona evrov, pri čemer bi izguba (banka je računala, da bo za kvadratni meter dobila vaj 2.000 evrov) na kvadratni meter znašala okoli 500 evrov. Končna izguba bo znana po prodajah, lahko pa bi znašala tudi več kot 40 milijonov evrov.

Klenovšek sicer še ni do konca obdelal vseh ponudb, tako da bo v prihodnjih mesecih nadaljeval pogajanja z morebitnimi kupci, ki so lani jeseni oddali nezavezujoče ponudbe. Ko se bodo te izčrpale, bo objavil drugi poziv in vnovič iskal možne kupce. V drugem krogu bo upošteval tudi vse ponudbe, ki te dni še prihajajo v njegovo pisarno, čeprav je rok za oddajo že potekel.