Stanovanja so tu, a v njih ne more živeti nihče. Foto: MMC RTV SLO
Stanovanja so tu, a v njih ne more živeti nihče. Foto: MMC RTV SLO
Celovški dvori brez elektrike, Vegradovi delavci brez plač

Znano je, da so stanovanja uporabno dovoljenje dobila že sredi avgusta, prvi stanovalci pa naj bi se vselili septembra. Kot je po poročanju Dnevnika povedal ljubljanski župan Zoran Janković, je posebna občinska komisija stanovanja že pregledala, a prevzeti jih ne morejo, ker Elektro Ljubljana in dobavitelj dvigal ne želita izvesti priklopa, dokler ne dobita plačila.

Bo priključitev plačal MOL sam?
MOL se zato zdaj skuša z obema dogovoriti, da bi občina plačala priklop elektrike vsaj v neprofitnih najemnih stanovanjih in na hodnikih, kjer so ta stanovanja. Na vselitev v Celovške dvore namreč najbolj željno čakajo prav upravičenci na prednostnem seznamu do neprofitnih najemnih stanovanj. Občina bi oboje plačala iz pridržanih sredstev, saj Vegradu za zdaj niso plačali zadnjega obroka za stanovanja.

Janković je povedal še, da se je v ponedeljek v zvezi s Celovškimi dvori sešel tudi z novim direktorjem Vegrada Borisom Medvedom, Hildo Tovšak in direktorico mestnega javnega stanovanjskega sklada Jožko Hegler.

Od vselitev odvisen tudi novi razpis za neprofitna stanovanja
Od poteka vselitev v Celovške dvore je odvisen tudi 14. razpis za neprofitna stanovanja, ki naj bi bil objavljen konec prihodnjega meseca, a le če se bodo medtem zapolnila stanovanja v Celovških dvorih.

Ker MOL od Vegrada še ni prevzel stanovanj, je velenjskemu podjetju to prineslo okoli tri milijone evrov pogodbenih kazni. Glede dela kazni sta se mestna občina in uprava Vegrada že dogovorila, da Vegrad občini proda še sedem stanovanj po ceni 1.990 evrov za kvadratni meter in sedem parkirnih prostorov.

Celovški dvori brez elektrike, Vegradovi delavci brez plač