Ljubljanski župan Zoran Janković je prepričan, da nekateri ljudje namerno zaustavljajo njegove projekte. Foto: MMC RTV SLO
Ljubljanski župan Zoran Janković je prepričan, da nekateri ljudje namerno zaustavljajo njegove projekte. Foto: MMC RTV SLO

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil Janković, naj bi stanovanja v Celovški dvorih kmalu služila svojemu namenu. "Penalov je skupaj po pogodbi za 2,6 milijona evrov. Imamo garancijo, da so napake odpravljene," zatrjuje ljubljanski župan.

"Pobuda za referendum je neodgovorna"
Janković poziva ljudi, naj ne podpišejo pobude za referendum o prostorskem načrtu Ljubljane. Prepričan je, da gre za neodgovorno pobudo posameznikov, ki delajo škodo občini. "Zaradi pobude bodo projekti stali," je poudaril. Pobuda za referendum o prostorskem načrtu MOL-a je sicer že odobrena, zbiranje podpisov pa bo trajalo od 5. septembra do 5. oktobra.

Janković: Za dijake in študente bo poskrbljeno
Glede subvencij za prevoze dijakov in študentov je župan poudaril, da se pravilnik, ki so ga posredovali ministrstvu za šolstvo in šport, trenutno usklajuje z zakonodajo. "V kratkem bodo dijaki in študentje preskrbljeni," zagotavlja Janković in dodaja, da bi tudi preostale občine morale poskrbeti za svoje občane v Ljubljani.

Štirje projekti še stojijo
O izvajanju projektov v svojem mandatu je povedal, da štirje od 22 obljubljenih projektov za enkrat stagnirajo, med drugim tudi zato, ker naj bi jih nekateri ljudje namerno zaustavljali. Omenil je še, da naj bi bilo gradbeno dovoljenje za Bežigrajski stadion izdano januarja prihodnje leto.

Janković je za konec še poudaril, da njegova lista na volitvah ostaja večinoma enaka, zasluge za nekatere projekte pa pripisuje prav ljudem z njegove liste. "Podpise za sebe in za listo začnem zbirati 30. avgusta," je končal.