Tudi gradnja predora Markovec trenutno ne napreduje. Foto: MMC RTV SLO
Tudi gradnja predora Markovec trenutno ne napreduje. Foto: MMC RTV SLO

Obenem pa tudi še ni jasno, ali bo okoli 950 zaposlenih dobilo novembrske plače. Plačilni dan je v ponedeljek. Sindikalistka Barbara Matul pojasnjuje, da jim uprava tako kot prejšnji mesec znova obljublja plačilo v treh delih. Glede regresa so po njenih besedah dobili ustno zagotovilo, da ga bodo prejeli do konca leta. O stavki za zdaj ne razmišljajo, saj so svoje aktivnosti posvetili predvsem izplačilu plač.

CPM pred prisilno poravnavo?
Po poročanju nekaterih medijev naj bi bil CPM sicer pred prisilno poravnavo, a v podjetju teh govoric ne želijo komentirati. Po poročanju Večera naj bi se v družbi celo že odločili, da bodo zahtevek za prisilno poravnavo na sodišče vložili po novoletnih praznikih.

Izgubljen tudi posel v Bosni
V CPM-ju so se letos že dvakrat izognili stečaju, ki sta ga zahtevala upnika, a imajo že nekaj časa blokirane vse račune. Kot vse kaže, je zanje izgubljen tudi večstomilijonski posel pri gradnji avtoceste Banjaluka-Doboj, saj jim ni uspelo dobiti bančnih garancij. Težave nastajajo tudi pri projektu gradnje predora Markovec, kjer dela trenutno bolj ali manj stojijo.